Chardonnay-val készített halleves fogasfilével, királyrákkal és paradicsomos raviolival

Chardonnay-val készített halleves fogasfilével, királyrákkal és paradicsomos raviolival

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg halaprólék (csont, fej)

40 dkg fogasfilé

10 dkg rákhús

2 db sárgarépa

1 db petrezselyemgyökér

fél fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 dl száraz fehérbor (chardonnay)

1 kávéskanál paradicsompor

1 db tojás

20 dkg liszt

4 db kelkáposztalevél

Elkészítés:

A halaprólékot hideg vízben elkezdjük főzni. A képződött habot szűrővel leszedjük, majd a zöldségeket is hozzáadva gyöngyözve tovább főzzük ügyelve arra, hogy ne forrjon, mert úgy elveszítheti tükrös, átlátszó jellegét.

A levest pihentetjük, sűrű szűrőn átszűrjük, ízesítjük sóval és a fehérborral.

Lisztből, tojásból és a paradicsomporból tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk, majd a darált, sózott rákhússal együtt kis töltött félholdakat készítünk, melyeket forró vízben készre főzünk.

A fogasfiléből és a kelkáposztalevélből roládot csavarunk alufólia segítségével, majd gyöngyöző vízben kifőzzük kb. 12-15 perc alatt.

A forró levest a töltött tésztával, a főtt zöldséggel és a roláddal együtt tálaljuk.

Recept: Kocsis Bálint

Ételfotó: Csigó Zita

 


Related Posts

Kovács Tamás: Ne a gumimatrac és a lubickolás legyen a Balaton fő üzenete

Kovács Tamás: Ne a gumimatrac és a lubickolás legyen a Balaton fő üzenete

Az alacsony felvásárlási árak miatt sokan felhagynak a szőlőtermeléssel, így vannak olyan falvak a Balaton körül, ahol teljesen megszűnt a szőlőtermelés. Sajnos nincs értéke a szőlőnek, és ez egy komoly probléma jelenleg Magyarországon. A múltkori Csapody Balázzsal készített interjúm után ismét a Balaton a főtéma: […]

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!