Hozzávalók (4 személyre):
1 kg halaprólék (csont, fej)
40 dkg fogasfilé
10 dkg rákhús
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl száraz fehérbor (chardonnay)
1 kávéskanál paradicsompor
1 db tojás
20 dkg liszt
4 db kelkáposztalevél
Elkészítés:
A halaprólékot hideg vízben elkezdjük főzni. A képződött habot szűrővel leszedjük, majd a zöldségeket is hozzáadva gyöngyözve tovább főzzük ügyelve arra, hogy ne forrjon, mert úgy elveszítheti tükrös, átlátszó jellegét.
A levest pihentetjük, sűrű szűrőn átszűrjük, ízesítjük sóval és a fehérborral.
Lisztből, tojásból és a paradicsomporból tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk, majd a darált, sózott rákhússal együtt kis töltött félholdakat készítünk, melyeket forró vízben készre főzünk.
A fogasfiléből és a kelkáposztalevélből roládot csavarunk alufólia segítségével, majd gyöngyöző vízben kifőzzük kb. 12-15 perc alatt.
A forró levest a töltött tésztával, a főtt zöldséggel és a roláddal együtt tálaljuk.
Recept: Kocsis Bálint
Ételfotó: Csigó Zita