Citromfüves szárnyas pástétom, narancsos sütőtök chutney-val, narancsfilés salátával

Citromfüves szárnyas pástétom, narancsos sütőtök chutney-val, narancsfilés salátával

Hozzávalók (4 személyre)

40 dkg csirkemell, darálva

1 kisebb fej hagyma, aprítva

5 dkg vaj

1 csokor citromfű

1kk zselatin

1,5dl tej

1,5 dl tejszín

A krémhez:

1 közepes sütőtök

2 bio narancs, héja reszelve, húsa filézve

3 ek nádcukor

1 ág friss koriander

2 ek birssajt

só, chili

Elkészítés

A vajat felolvasztjuk, abban pároljuk le a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst.

Hozzáadjuk a tejet, tejszínt, és belekeverjük a zselatint is.

Beleszórjuk a citromfüvet és egy botmixer segítségével pürésítjük, a végén pedig tetszőleges formákban dermesztjük.

Egy lábosban felolvasztjuk a cukrot és ebben pároljuk le a sütőtököt.

Fűszerezzük és belereszeljük a narancs héját. Ha szükségesnek látjuk, kevés vízzel, narancslével felengedhetjük, majd kevés birsalmasajtot morzsolunk bele.

Tetszés szerint ízesíthetjük még rozmaringgal vagy korianderrel is.

Pürésítjük és kihűtjük.

Tálaláskor a szárnyas mignonok mellé kanalazunk a narancsos sütőtök chutney-ból, narancsfilével és kandírozott naranccsal forgatott salátával tálaljuk.

Borajánlat

Bencze Családi Birtok, Venus Rajnai Rizling 2013

Bencze Családi Birtok Venus Rajnai Rizling 2013

Legalább harmadrészben aszúsodott szemeket tartalmazó rajnai rizling, melyet a présben egy napon át áztattak. Megnyerő illatában igazi egzotikus kavalkád, maracuja, mandarin, érett barack és kevés grapefruit, melyet a diszkrét fehér virágok, kis lonc és gyöngyvirág egészítenek ki. Ízében a sárga gyümölcsök dominálnak kis minerális aláfestéssel. Selymes korty, kellemesen hosszú utóíz.

Recept: Kocsis Bálint  

Borajánlat: NOREPLIKA


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!