Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

Jó kis programot szervezett május 5-re Bock József és managementje, amelyre én is kaptam meghívást. A Dűlőről-dűlőre exkluzív eseményről, amint lesz egy kis időm majd természetesen beszámolok, de addig IDE kattintva láthattok néhány fotót. A közel hatórás program lezárásaként a Bock Óbor Étteremben pedig egy zseniális desszert zárta a menüsort. Gondoltam nektek is tetszhet, így elkértem tőlük a receptet.

Hozzávalók

Alaphoz

20 dkg mogyorómassza

5 dkg belga 54%os étcsokoládé

10 dkg kukoricapehely

Krémhez

3 dl tejszín

1,5 dl tej

2 egész tojás

2 lapzselatin

40 dkg 54% -os belga étcsokoládé

Elkészítés

A mogyorómasszát a csokival együtt gőz fölött megolvasztjuk, majd az összetört kukoricapelyhet beleszórjuk. Óvatosan összekeverjük és a forma aljába simítjuk.

A tejszínt felforraljuk a tejjel és hozzáadjuk a 2 egész tojást, majd folyamatosan keverjük. A végén hozzáadjuk a 2 lapzselatint és a belga étcsokoládét. Összekeverjük, picit lehűtjük, majd az alapra öntjük.

Borajánlat

Bock Cuvée 2013

Bordeaux-i típusú házasítás: cabernet sauvignon (60%), cabernet franc (30%) és merlot (10%), amely 24 hónapot töltött kisméretű tölgyhordóban. Markáns hordóhasználat, sok tannin, magasabb alkohol, vastag és rusztikus bor, pontosan úgy, ahogyan ezt Bock Józseftől már megszoktuk. Mély színintenzitás, illatában a pörkölési aromák viszik még jelenleg a fonalat, kiegészítve érett és túlérett gyümölcsökkel, dohánnyal és étcsokoládéval. Kóstolva még fiatal, a kortyban pedig sok fűszer, túlérett gyümölcsök, étcsokoládé, kávé és vanília jelenik meg. Tökéletes párost alkot a desszerttel.

Recept: Bock Óbor Étterem, Villány

Borajánlat: NOREPLIKA

Fotók: wineamore.hu


Related Posts

Kovács Tamás: Ne a gumimatrac és a lubickolás legyen a Balaton fő üzenete

Kovács Tamás: Ne a gumimatrac és a lubickolás legyen a Balaton fő üzenete

Az alacsony felvásárlási árak miatt sokan felhagynak a szőlőtermeléssel, így vannak olyan falvak a Balaton körül, ahol teljesen megszűnt a szőlőtermelés. Sajnos nincs értéke a szőlőnek, és ez egy komoly probléma jelenleg Magyarországon. A múltkori Csapody Balázzsal készített interjúm után ismét a Balaton a főtéma: […]

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attilával ültem le egy kávé mellé, és ha a világot nem is váltottuk meg, de pár kényes téma szóba került: Tokaj, furmint, borstratégia, „botcsinálta” szakértők, és persze a kézművességet sem hagytuk szó nélkül. Attila tanulmányait Budapesten, Cambridge-ben és a Harvard Business School-on végezte. 2012-ben […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!