Diós meggyes piskóta csokoládéöntettel

Diós meggyes piskóta csokoládéöntettel

Nagyjából két hónappal ezelőtt találkoztam először Sebestyén Péterrel és az általa elkészített ételekkel, és bevallom, szimpatikus volt, amit tapasztaltam: egyszerű és közérthető fogások, allűröktől és extrémitásoktól mentes. Mivel pont ilyen ételeket kerestem az oldalra, megegyeztünk, hogy a jövőben segítse néhány recepttel a munkámat. Végeredményként pedig nyolc kitűnő receptet fogok az oldalon megosztani veletek. Kezdésnek jöjjön most egy desszert, amihez kivételesen nem készítettem borajánlatot. Ettől függetlenül néhány tippet mégis adok: egy 20 éves old tawny port, Madeira, sherry, egy késői palackozású évjáratos portói (LBV- ahogyan szokták nevezni), vagy egy jó minőségű rum vagy whisky – mind jó választásnak számít, ha szeretnétek valamit inni a diós meggyes piskótához.

Hozzávalók (4 személyre)

6 db tanyasi tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 kávéskanál sütőpor
0,15 kg magozott meggy
3 evőkanál darált dió

Csokiöntethez:

0,5 liter tej
20 dkg cukor
5 dkg vaj
10 dkg kakaó
kis rum

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját, a sütőporral átszitált lisztet és óvatosan keverjük. A végén egy vajazott, lisztezett 22cm-es tortaformába öntjük, a tetejét megszórjuk a meggyel és 160 fokon nagyjából 20 percig sütjük. Csokiöntettel és vaníliakrémmel tálaljuk.

Csokiöntet elkészítése:

A tejet, cukrot, kakaót, vajat és a rumot összeforraljuk.

Recept: Sebestyén Péter  

Borajánlat: NOREPLIKA


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!