Diós meggyes piskóta csokoládéöntettel

Diós meggyes piskóta csokoládéöntettel

Nagyjából két hónappal ezelőtt találkoztam először Sebestyén Péterrel és az általa elkészített ételekkel, és bevallom, szimpatikus volt, amit tapasztaltam: egyszerű és közérthető fogások, allűröktől és extrémitásoktól mentes. Mivel pont ilyen ételeket kerestem az oldalra, megegyeztünk, hogy a jövőben segítse néhány recepttel a munkámat. Végeredményként pedig nyolc kitűnő receptet fogok az oldalon megosztani veletek. Kezdésnek jöjjön most egy desszert, amihez kivételesen nem készítettem borajánlatot. Ettől függetlenül néhány tippet mégis adok: egy 20 éves old tawny port, Madeira, sherry, egy késői palackozású évjáratos portói (LBV- ahogyan szokták nevezni), vagy egy jó minőségű rum vagy whisky – mind jó választásnak számít, ha szeretnétek valamit inni a diós meggyes piskótához.

Hozzávalók (4 személyre)

6 db tanyasi tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 kávéskanál sütőpor
0,15 kg magozott meggy
3 evőkanál darált dió

Csokiöntethez:

0,5 liter tej
20 dkg cukor
5 dkg vaj
10 dkg kakaó
kis rum

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját, a sütőporral átszitált lisztet és óvatosan keverjük. A végén egy vajazott, lisztezett 22cm-es tortaformába öntjük, a tetejét megszórjuk a meggyel és 160 fokon nagyjából 20 percig sütjük. Csokiöntettel és vaníliakrémmel tálaljuk.

Csokiöntet elkészítése:

A tejet, cukrot, kakaót, vajat és a rumot összeforraljuk.

Recept: Sebestyén Péter  

Borajánlat: NOREPLIKA


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Matcha desszert, mert a matcha-nak ezer arca van

Matcha desszert, mert a matcha-nak ezer arca van

A matcha, legyen szó, főfogásról, desszertről vagy akár kávés italról, egyre nagyobb teret hódít világszerte a gasztronómiában. Amellett, hogy a porrá őrölt zöld tea rendkívül sokoldalú, roppant egészséges is: csökkenti a koleszterin-és vércukorszintet, gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban és vitaminokban, ezeknek koncentrációja például sokkal nagyobb, mint […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!