Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2016. december 14.

Édeskömény-almaleves kacsamájas kalácsszendviccsel

post

Hozzávalók (4 személyre)

  • 2 db alma megtisztítva, felkockázva

  • 1 db édeskömény felaprítva

  • 3 dl tej

  • 3 evőkanál cukor vagy méz

  • 30 dkg kacsamáj

  • 1 fej hagyma felaprítva

  • 5 dkg vaj

  • 5 dkg húsos szalonna

  • 1+1 dl tejszín

  • só, bors, zöldfűszerek

  • 8 szelet édes kalács megpirítva

Elkészítés

Az almát és az édesköményt feltesszük főni vízben és a tejben. Amikor megpuhult, 1 dl tejszínnel dúsítjuk, sózzuk, cukrozzuk (vagy mézzel édesítjük). Lepirítjuk egy edényben a szalonnát, majd hozzáadjuk a tisztított, aprított májat és a hagymát. 15 percig pároljuk, ízesítjük sóval, borssal és tetszőleges zöldfűszerrel (például rozmaringgal vagy kakukkfűvel). Hozzáöntjük a másik 1 dl tejszínt, és belemorzsoljuk a vajat. További 10-15 percig pároljuk, majd botmixer segítségével összetörjük, és a megpirított, még meleg kalácsokra kanalazzuk. A szendvicsekkel tálaljuk a forró levest.

Recept: Kocsis Bálint

Fotó: Csigó Zita

 

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!