Fehércsokoládés rebarbara desszert málnával

Fehércsokoládés rebarbara desszert málnával

Akkor most nyaljuk meg mindegyik ujjunkat és igyunk champagne-t: itt a legújabb recept a WineArtCulture vendégséfje jóvoltából, a hozzáillő champagne-t pedig Turóczi Anett, pezsgőszakértő ajánlja. De ha szerettek otthon tüsténkedni, van egy másik jó hírem is: Niko Tähti, a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje még tartogat számotokra jó néhány receptet. Természetesen mindegyik ételhez jobbnál-jobb borokat vagy pezsgőket fogunk majd párosítani az oldalon. Ha valaki lemaradt volna Niko előző receptjéről, ITT meg is találja.

Rebarbara sorbet készítése

  • rebarbara szirup (ami a sült rebarbara készítésénél megmarad)

  • 75 g glükózszirup

  • 20 ml campari

  • 20 ml grenadin

A cukorszirupot és a glükózt forraljuk fel, majd adjuk hozzá a 20-20 milliliter camparit és grenadint. Vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni. Helyezzük az egészet egy tálba, és tegyük be a fagyasztóba, míg eléri a kívánt állagot. Ha lehetséges, a sorbet elkészítésére javaslom a fagylaltgép használatát.

Sült rebarbara készítése

  • 2 db rebarbara szára

  • kis citromfű

  • 300 g cukor

  • 300 g víz

  • 30 ml campari

Hámozzuk meg a rebarbarát és vágjuk kisebb darabokra. Forraljuk fel a vizet, a camparit, a citromfüvet és a cukrot. Ha ezzel végeztünk helyezzük a rebarbara darabokat és a szirupot egy sütőtálcába, majd tegyük be a 100 ° C-os sütőben, amíg puha állaga lesz a rebarbarának. Hagyjuk kihűlni.

Rebarbara püré készítése

  • 100 g rebarbara, hámozva és kockára vágva

  • 50 g cukor

  • 50 g víz

Helyezzünk minden hozzávalót egy serpenyőbe, majd főzzük besűrűsödésig alacsony lángon. Turmixgép segítségével keverjük össze sima állagúra.

Cukrászkrém készítése

  • 250 ml tej

  • 60 g tojássárgája

  • 60 g cukor

  • 10 g kukoricakeményítő

  • 10 g vaj

Keverjük össze a tejet, cukrot, tojássárgáját és a kukoricakeményítőt. Besűrűsödésig főzzük alacsony lángon, majd adjuk hozzá a vajat. Habverővel addig keverjük, amíg a vaj elolvad. A végén hűtsük le.

Sült fehér csokoládé készítése

Melegítsük a sütőt 150 ° C-ra. A 100 g fehér csokoládét helyezzünk egy tepsibe, majd tegyük be a sütőbe, míg aranybarna lesz. Hűtsük le és aprítsuk kisebb darabokra.

Dekorációhoz:

  • Friss málna

  • Ehető virágok

  • Csokoládé

Borajánlat

Champagne J. De Telmont  Grand Rose Brut

Champagne J. De Telmont Grand Rose BrutChampagne J. De Telmont  Grand Rose Brut

A négy generációs múlttal rendelkező, még mindig családi kézben lévő pincészet Grand Rose névre keresztelt champagne-ja két szőlőfaja (85% chardonnay, 15 % pinot noir) házasításából készült, az alapanyag pedig a Côte des Blancs, Sézannais & Marne völgye területekről származik. Kellemes habzás, élénk buborékok, illat-és ízjegyeiben gyümölcsök kavalkádja, elsősorban grapefruit, eper, málna és cseresznye. Rendkívüli hosszú lecsengés

Recept: Niko Tähti

Borajánlat: Turóczi Anett


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Hogyan lesz a magyar bor világhírű? Megsúgom: sehogy!

Hogyan lesz a magyar bor világhírű? Megsúgom: sehogy!

Legalábbis a jelenlegi helyzetben ez nem igazán várható. Nem azért mert nem lenne elég jó, és most nem a nagy átlagra, vagy a kétfilléres hungarikumnak csúfolt alsópolcos bikavérekre gondolok. Sokkal inkább azért, mert nem tudjuk pontosan megfogalmazni, hogy mi a „magyar bor”. Ahogyan azt sem, […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!