Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2016. május 19.

Fogasfilé csicseriborsókrémmel, zöldségekkel és hollandi mártással

post

Hozzávalók:

  • 800 g fogasfilé

  • 250 g csicseriborsó

  • 100 ml szezámolaj

  • 1 csipet római kömény

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 6 db tojás

  • 200 ml tejszín

  • 100 g vaj

  • 150 g vegyes zöldség (sárgarépa, retek, cékla, gomba)

  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A csicseriborsót hideg, sós vízben tesszük fel főni és puhára főzzük. Leszűrjük, római köménnyel és szezámolajjal ízesítjük, hozzáadjuk a fokhagymát és krémesre turmixoljuk. A hollandi mártáshoz a tejszínt vízgőz felett vajjal és tojássárgájával habverővel folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg besűrűsödik. Vigyázzunk, a túl magas hőmérsékletnél a tojás sárgája kicsapódhat. Végül a mártásunkat sóval és citromlével ízesítjük. A zöldségeket vékony hasábokra vágjuk, blansírozzuk, vagyis sós forró vízben pár percig előfőzzük, majd félretesszük. A fogasfilét felszeleteljük, sózzuk és olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük, közben a zöldségeket az olívaolajon átfuttatjuk. A tányérra a csicseriborsó krémből vékony csíkokat húzunk, ráhalmozzuk a fogast és melléhelyezzük a zöldségeket.

Recept: Amrein Csaba

 

 

Ez is érdekelhet

Gasztronómia
Bor teszt-értékelés
Bor teszt-értékelés
Bor teszt-értékelés
Bor teszt-értékelés

Pezsgő Tokajból

2020. február 13.
Recept

Küldj egy üzenetet!