Füstölt lazacfilé citromos kecskesajt krémmel + egy rozé

Füstölt lazacfilé citromos kecskesajt krémmel + egy rozé

Csak szólok: hamarosan visszatér a nyár. Így a melegre való tekintettel következzen most egy olyan recept, amelyhez maximum három percet kell tölteni a konyhában. Nem mellesleg reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is tökéletes választás.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 300 g füstölt lazac

  • 100 g kecskesajt

  • bio citrom

  • vegyes saláta, csírák

  • tejszín, ízlés szerint

  • só, bors

Elkészítés

A kecskesajtot ízlés szerinti mennyiségű citromlével, sóval, borssal, reszelt citromhéjjal és egy kevés tejszínnel krémesre keverjük, majd a lazaccal és a kiegészítőkkel tálaljuk. Opcionálisan kenyér-chipset és sült koktél paradicsomot is használhatunk díszítésre.

Borajánlat

Sauska Rozé 2016

Stabilan hozza minden évben azt, amit egy jól iható rozétól elvárunk: frissességet, gyümölcsösséget, kis mélységet, arányos szerkezetet és némi CO2-őt. Biztos kézzel vehetjük le az üzletek polcairól, a lazac mellé tökéletes választás.

Recept: Sebestyén Péter

Borajánlat: NOREPLIKA

 


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!