Receptek

Gasztro receptek

  • Majoros Birtok, Tokaj

Van két tippem (nem csak) karácsonyra: Majoros aszú és hozzá egy recept

23:37|0 hozzászólás

Már többször leírtam, de néha nem árt ismételni: sem a pezsgő, sem pedig az aszú nem kizárólag csak az ünnepek [...]

  • Rákóczi túrós recept

A klasszikus újragondolva: Rákóczi túrós recept aszú ajánlattal

13:26|0 hozzászólás

A méltán híres Rákóczi túrós, Rákóczi János cukrászmester nevéhez kötődik, aki 1937-ben jelentette meg a receptet a Magyar Szakácsban. De [...]

  • Kacsamáj gőzölt brióssal

Kacsamáj gőzölt brióssal

11:42|0 hozzászólás

Szeptembertől a Manna Lounge & Étteremben Darusa Richárd személyében új séf vette át a konyha irányítását. A Budai Vár szomszédságában [...]

  • Gleda Vendeglo

Gléda Vendéglő: klasszikus régi ízek 21. századra komponálva

21:28|0 hozzászólás

Miután többek között a világhírű sztárséf, Heston Blumenthal egyik éttermében üzletvezető-helyettesként is dolgozott, Magyarországra visszatérve Déli Jánosnak a neve olyan [...]

  • Tornai Pincészet

Somlói olaszrizlinggel készült fogasfilé

20:05|0 hozzászólás

Tokaj után, Somló a másik nagy szerelmem, de szintén rajongok a kiaknázatlan Mátrai és Bükki borvidékért, és jó látni, hogy [...]

  • Portum Étterem

Új vizeken evez a Portum Étterem

22:17|0 hozzászólás

Hogy lesz-e igény hosszútávon a Corvin-negyedben ilyen jellegű gasztronómiára, az majd a jövő zenéje, mindenesetre a múlt évben megnyitott, és [...]

  • Kacsacomb és Stumpf kékfrankos

Kacsacomb és Stumpf kékfrankos

13:38|0 hozzászólás

A Stumpf pincészet Dr. Stumpf János kezdeményezésével a 90-es évek eleje óta foglalkozik szőlő- és bortermeléssel, 2014 óta pedig fiával együtt, [...]

  • Vaddisznópofa, csicsókapüré

A kékfrankos és a vaddisznó esete

20:03|0 hozzászólás

A The Ritz-Carlton, Budapest étterméről, a Deák St. Kitchen-ről és séfjéről, Sugár Róbertről már egy korábbi bejegyzés alkalmával ejtettem néhány [...]


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!