Ha unod a rizst és a burgonyát, itt a bulgur szuperköret - WineArtCulture

Ha unod a rizst és a burgonyát, itt a bulgur szuperköret

Ha unod a rizst és a burgonyát, itt a bulgur szuperköret

A bulgur, azaz a tört búza amellett, hogy könnyen beszerezhető, több módon elkészíthető, és roppant egészséges is: gazdag ásványi anyagokban és fehérjében, nem mellesleg a fogyókúrázóknak is ajánlott. Szóval, ha a kiegyensúlyozott táplálkozásra törekedtek, ajánlom figyelmetekbe – Kocsis Bálint séf jóvoltából – ezt a pár perc alatt gyorsan elkészíthető szuperköretet.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 fej kelkáposzta

  • 30 dkg tört búza (bulgur)

  • tengeri só, bors

  • 10 dkg szárított paradicsom

Elkészítés

A megtisztított káposztaleveleket sós vízben leforrázzuk, 1 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük.

A bulgurt forró, sós vízben puhára főzzük, tepsire szórva kihűtjük.

A paradicsomot apró kockára vágjuk, összekeverjük a főtt bulgurral, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

A lecsepegtetett, leszárított káposztaleveleket a paradicsomos bulgurral megtöltjük, majd felcsavarjuk. Opcionálisan CSIKOS Paradicsom-körömvirág chutney-val tálaljuk a tányéron.

Recept: Kocsis Bálint

Fotó: Csigó Zita


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!