Házilag füstölt sertésszűz, lestyános chutneyval és rozmaringos bucival

Házilag füstölt sertésszűz, lestyános chutneyval és rozmaringos bucival

Hozzávalók (4 személyre)

30dkg füstölt sertés szűzpecsenye (mi a Pörc üzletében szereztük be)

Krémhez

4-5 db sárgarépa

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

3 ek nádcukor

2 ek olaj

1 alma

1 kisebb paszternák

1 kk lestyán

4 ek száraz fehérbor

só, bors, friss rozmaring

Elkészítés

Egy lábosban felolvasztjuk a cukrot az olajon, majd ebben pároljuk le a reszelt répát, hagymákat, almát és gyökeret.

Sózzuk és borsozzuk, ha szükséges esetleg kevés vízzel felengedjük.

Fűszerezzük és hozzáadjuk a fehérbort is, amivel készre főzzük.

A szeletelt szűzpecsenyét a chutneyval megkent bucira, vagy pirítósra helyezzük. Friss, ropogós salátalevéllel díszítjük

Borajánlat

Bencze Pincészet, Pinot Noir 2015

Bencze Pincészet, Pinot Noir 2015

Új, ígéretes, és nem mellesleg gyönyörű pinot a magyar piacon a Bencze Pincészettől. Illata tele vörös bogyós gyümölcsökkel, meggyel, cseresznyével, málnával, háttérben pedig diszkrét feketebors aláfestéssel. Ízében ribiszke, meggy, cseresznye, bors, és alig észrevehető földes jegyek. Feszes tanninok, jó savak, közepesen testes korty, hosszú gyümölcsös utóízzel.

Recept: Kocsis Bálint  

Borajánlat: Turóczi Anett


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!