Házilag füstölt sertésszűz, lestyános chutneyval és rozmaringos bucival

Házilag füstölt sertésszűz, lestyános chutneyval és rozmaringos bucival

Hozzávalók (4 személyre)

30dkg füstölt sertés szűzpecsenye (mi a Pörc üzletében szereztük be)

Krémhez

4-5 db sárgarépa

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

3 ek nádcukor

2 ek olaj

1 alma

1 kisebb paszternák

1 kk lestyán

4 ek száraz fehérbor

só, bors, friss rozmaring

Elkészítés

Egy lábosban felolvasztjuk a cukrot az olajon, majd ebben pároljuk le a reszelt répát, hagymákat, almát és gyökeret.

Sózzuk és borsozzuk, ha szükséges esetleg kevés vízzel felengedjük.

Fűszerezzük és hozzáadjuk a fehérbort is, amivel készre főzzük.

A szeletelt szűzpecsenyét a chutneyval megkent bucira, vagy pirítósra helyezzük. Friss, ropogós salátalevéllel díszítjük

Borajánlat

Bencze Pincészet, Pinot Noir 2015

Bencze Pincészet, Pinot Noir 2015

Új, ígéretes, és nem mellesleg gyönyörű pinot a magyar piacon a Bencze Pincészettől. Illata tele vörös bogyós gyümölcsökkel, meggyel, cseresznyével, málnával, háttérben pedig diszkrét feketebors aláfestéssel. Ízében ribiszke, meggy, cseresznye, bors, és alig észrevehető földes jegyek. Feszes tanninok, jó savak, közepesen testes korty, hosszú gyümölcsös utóízzel.

Recept: Kocsis Bálint  

Borajánlat: Turóczi Anett


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Kacsamáj torchon Pesti István módra

Kacsamáj torchon Pesti István módra

Pesti István pályáját 1986-ban a Grand Hotel Hungáriában kezdte, majd több kitérő után a Cyrano és a Cosmo éttermekben folytatta. A köztudatba a Babel étterem séfjeként került be, ahol a nyitás után 5 évig nagyon egyedi konyhát vezetett és csapatával számos szakmai elismerést kapott. Ezt […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!