Hideg sültpaprika püréleves, lenmagos kukoricaropogóssal

Hideg sültpaprika püréleves, lenmagos kukoricaropogóssal

Hozzávalók (4 személyre):

5 db piros pritaminpaprika

5 db sárga pritaminpaprika

1 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 kávéskanál tengeri só

1 dl kókuszolaj

2 dl zabtejszín

10 dkg kukoricaliszt

1 kávéskanál lenmag

1 kávéskanál szezámolaj

fehérbors, római kömény

Elkészítés:

A megtisztított, csumázott és félbevágott paprikákat kiolajozott tepsiben aranyszínűre sütjük a hagymákkal együtt 30 perc alatt.

Amikor kivesszük a sütőből, letakarjuk fóliával pár percre, ezáltal könnyen lehúzható a külső, nem emészthető héjuk.

Turmixgépben összetörjük a paprikákat, sózzuk, borsozzuk, vízzel és zabtejszínnel hígítjuk. (a víz és a tejszín mennyisége a paprikák nagyságától változhat)

A kukoricaropogóshoz a lisztből és a magvakból ásványvíz hozzáadásával palacsintatésztát keverünk, melyet 1 órára hűtőbe teszünk.

Kisütjük a kukoricaropogósakat, együtt tálaljuk a behűtött levessel.

Recept: Kocsis Bálint

Ételfotó: Csigó Zita


Related Posts

Kovács Tamás: Ne a gumimatrac és a lubickolás legyen a Balaton fő üzenete

Kovács Tamás: Ne a gumimatrac és a lubickolás legyen a Balaton fő üzenete

Az alacsony felvásárlási árak miatt sokan felhagynak a szőlőtermeléssel, így vannak olyan falvak a Balaton körül, ahol teljesen megszűnt a szőlőtermelés. Sajnos nincs értéke a szőlőnek, és ez egy komoly probléma jelenleg Magyarországon. A múltkori Csapody Balázzsal készített interjúm után ismét a Balaton a főtéma: […]

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!