Hortobágyi húsos palacsinta, libamájjal és roppanós hagymával

Hortobágyi húsos palacsinta, libamájjal és roppanós hagymával

Hozzávalók (4-5 személyre)

Tészta:

75g liszt

1db tojás (s méret)

50g vaj

1g sütőpor

100ml tejszín

60ml víz

15g libazsír (sütéshez)

Ragu:

0,5 kg csirkecomb

30g libazsír

100g vöröshagyma

25g fokhagyma

40g tv paprika

25g paradicsom

55g tejföl

20g liszt

20g fűszerpaprika

8g só

Többi:

20g liszt

150g vöröshagyma

300ml olaj (hagymasütéshez)

6g só

200g libamáj

1g kakukkfű

0,5g feketebors

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összekeverjük és zsírozott forró serpenyőben korongokat sütünk belőle.

Ízes paprikáscsirkét készítünk. Lecsós pörköltalapra ráhelyezzük a csirkecombokat és 60 percig fedő alatt pároljuk, majd a húst lefejtjük a csontról és összevágjuk. Ez lesz a töltelék. A pároló levet tejfölös habarással sűrítjük.

Tálaláshoz lyoni hagymát sütünk. Fontos, hogy csak utólag sózzuk, különben a hagyma nem lesz roppanós.

A libamájat szeletekre vágjuk és forró serpenyőben mindkét oldalát 30mp-ig sütjük.

Borajánlat

St. Andrea Szőlőbirtok, Mária 2014

St. Andrea Szőlőbirtok, Mária 2014

Mély, rétegezett, melegséget sugárzó illat, körtével és déli gyümölcsökkel. Kóstolva édes tónus, és az illatánál árnyaltabb, elegánsabb, gyümölcsös textúra, barackkal, vajassággal, kis marcipánnal, és leheletnyi karamellával díszítve. A bor fahordóban erjedt és érlelődött 10 hónapig. (furmint 50%, chardonnay 50%)

Recept: Hampuk Zsolt

Borajánlat: NOREPLIKA   

 


Related Posts

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attilával ültem le egy kávé mellé, és ha a világot nem is váltottuk meg, de pár kényes téma szóba került: Tokaj, furmint, borstratégia, „botcsinálta” szakértők, és persze a kézművességet sem hagytuk szó nélkül. Attila tanulmányait Budapesten, Cambridge-ben és a Harvard Business School-on végezte. 2012-ben […]

Hampuk Zsolt – „Pengeélen táncol Magyarországon a gasztronómia”

Hampuk Zsolt – „Pengeélen táncol Magyarországon a gasztronómia”

„Kissé egyhangúnak tartom a gondolatot, hogy a gasztronómia csupán az ételekről szól. Annál jóval több, komplexebb, lendületesebb fogalom. Olyan, mint az illatos zene, vagy az ehető szín, borzolja és nyugtatja érzékeinket, külön-külön, vagy akár egyszerre. Befolyásolja hangulatunkat, gondolkodásainkat, élményeinket, jövőnket és múltunkat egyaránt. Kellő alázatot […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!