Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2016. december 03.

Hortobágyi húsos palacsinta, libamájjal és roppanós hagymával

post

Hozzávalók (4-5 személyre)

Tészta:

  • 75g liszt

  • 1db tojás (s méret)

  • 50g vaj

  • 1g sütőpor

  • 100ml tejszín

  • 60ml víz

  • 15g libazsír (sütéshez)

Ragu:

  • 0,5 kg csirkecomb

  • 30g libazsír

  • 100g vöröshagyma

  • 25g fokhagyma

  • 40g tv paprika

  • 25g paradicsom

  • 55g tejföl

  • 20g liszt

  • 20g fűszerpaprika

  • 8g só

Többi:

  • 20g liszt

  • 150g vöröshagyma

  • 300ml olaj (hagymasütéshez)

  • 6g só

  • 200g libamáj

  • 1g kakukkfű

  • 0,5g feketebors

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összekeverjük és zsírozott forró serpenyőben korongokat sütünk belőle. Ízes paprikáscsirkét készítünk. Lecsós pörköltalapra ráhelyezzük a csirkecombokat és 60 percig fedő alatt pároljuk, majd a húst lefejtjük a csontról és összevágjuk. Ez lesz a töltelék. A pároló levet tejfölös habarással sűrítjük.

Tálaláshoz lyoni hagymát sütünk. Fontos, hogy csak utólag sózzuk, különben a hagyma nem lesz roppanós. A libamájat szeletekre vágjuk és forró serpenyőben mindkét oldalát 30mp-ig sütjük.

Borajánlat

St. Andrea Szőlőbirtok, Mária 2014

St. Andrea Szőlőbirtok, Mária 2014

Mély, rétegezett, melegséget sugárzó illat, körtével és déli gyümölcsökkel. Kóstolva édes tónus, és az illatánál árnyaltabb, elegánsabb, gyümölcsös textúra, barackkal, vajassággal, kis marcipánnal, és leheletnyi karamellával díszítve. A bor fahordóban erjedt és érlelődött 10 hónapig. (furmint 50%, chardonnay 50%)

Recept: Hampuk Zsolt

Borajánlat: Németi Sándor   

 

 

Ez is érdekelhet

Bor teszt-értékelés
Hírek - programok

Minden jó, ha a vége jó!

2021. november 18.
Gasztronómia interjú
Utazás
Hírek - programok
Bor
Recept

Küldj egy üzenetet!