Kacsamájjal töltött sertésborda Sabar olaszrizlinggel

Kacsamájjal töltött sertésborda Sabar olaszrizlinggel

Hamarosan előkerülnek a szekrény mélyéből az esernyők, gumicsizmák, és a melegebb ruhadarabok, de nem akarom senkinek a kedvét elvenni, főleg, hogy pár napig még élvezhetjük a meleg napokat. A szürke napokra viszont kínálok nektek megoldást: töltött sertésbordát dűlőszelektált olaszrizlinggel, és az 1979-ben, Bob Fosse rendezésében megjelent Mindhalálig zene című filmet valamelyik estére.

Hozzávalók (4 személyre)

1 kg csontos karaj szeletelve
24 dkg kacsamáj
1 db vöröshagyma
20 dkg szeletelt bacon
zöldborsó, só, bors, cukor – ízlés szerint
olaj
5 dkg vaj

Elkészítés

A bordákat óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A hagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd a kockára vágott kacsamájat hozzárakva átpirítjuk (nem kell teljesen készre készíteni). A bordákat megtöltjük a hagymás májjal, baconbe tekerjük és serpenyőben kevés olajon körbesütjük, majd behelyezzük a 180 fokos sütőbe 8 percre. A zöldborsót másfél percig forrásban lévő vízben blansírozzuk, majd kevés vajban, csipet sóval és cukorral átforgatjuk. Ha a hús elkészült, pár perc pihentetés után sült burgonyával, zöldborsóval és friss salátával tálaljuk. Tetszés szerint aszalt paradicsom is kerülhet a tányérra, ennek elkészítéséhez vágjuk félbe a paradicsomot, fűszerezzük ízlés szerint, sózzuk és kis cukrot is adjunk hozzá, majd 70 fokos sütőben 2-3 órát szárítjuk.

Borajánlat


Sabar Single Vineyard Olaszrizling 2015

Dűlőszelektált, 29 éves ültetvényről szüretelt olaszrizling, mely 20% – ban töppedt szőlőt is tartalmaz. Erjedésre és érlelésre a borász közepes pörkölésű, harmad és negyed töltésű 500 literes magyar hordókat használt. Illata eleinte kicsit zárkózott, érdemes némi időt adni neki a pohárban, kis türelemmel viszont szépen előbújik belőle a virágméz, érett citrusok, birs, kandírozott citromhéj, vanília, mogyoró, kis őszibarack és a déli gyümölcsök. Enyhén vajas korty, lecsengésében citrusok és mandula. A kis maradékcukor és finom füstössége szép összképet alkot a kacsamáj édes szerkezetével és a bacon sós-füstösségével.

Recept: Sebestyén Péter

Borajánlat: NOREPLIKA


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Nagy Miklós – Egy ország marketingje hosszú távú gondolkodást igényel

Nagy Miklós – Egy ország marketingje hosszú távú gondolkodást igényel

„Állandó csapongás és próbálkozás zajlik minden téren az országban, de közben hiányoznak a jól átgondolt ötletek.(…) A politikával pedig fontos lenne megtalálni a közös hangot, hogy együtt építsük a Balaton jövőjét”. A balatoni négyrészes sorozatom záró részében Nagy Miklóssal, a Hotel Bonvino, Kisfaludy-ház, Borbarátok és […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!