Kecskesajt Caprese marinált cukkinivel

Kecskesajt Caprese marinált cukkinivel

Hozzávalók 4 főre:

40 dkg kecskesajt szeletelve

4 db paradicsom

1 db cukkini

fokhagyma, petrezselyem, rozmaring, bazsalikom

tengeri só, bors, fehérborecet

1 dl olívaolaj

Elkészítés:
A szeletelt sajtot az olaj és fűszerek keverékében érleljük egy éjszakán keresztül.

A szeletelt paradicsomból és a sajtból rétegezve tornyot építünk.

A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük, és a borecettel meglocsoljuk. A sajtos paradicsomot a cukkinivel együtt tálaljuk.

Salátalevelek, csírák vagy pedig rizskenyér illik hozzá leginkább.

Borajánlat:

Petit Villebois, Sauvignon Blanc 2015

Petit Villebois, Sauvignon Blanc 2015

A kecskesajt klasszikus, jól bevált párja a sauvignon blanc, így most ennek a szőlőfajtának az őshazájából, a Loire-völgyből ajánlok egy izgalmas bort. Nem mellesleg az ára is igen barátságos. Illatában friss alma, ringló, érettebb citrusok, zöldfűszerek, fehérbors, amelyben finom kontúrt rajzol a csipetnyi körte, bodza és a diszkréten mellé társult virágok. Kóstolva jó savak, szép felépítésű zamatos és frissítő korty, egressel, grapefruittal, érett citrusokkal, érintésnyi fehér húsú gyümölcsökkel, kevés mentával és csalánnal. A penge savak szép egyensúlyt alkotnak a paradicsom és a marinált cukkini szerkezetéhez, a bor minerálitása pedig lekerekíti a kecskesajt jellegzetes ízét.

Recept: Kocsis Bálint

Borajánlat: NOREPLIKA

Ételfotó: Csigó Zita

 

 

 


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!