Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2016. július 03.

Kecskesajt Caprese marinált cukkinivel

post

Kecskesajt, cukkini, paradicsom és már kész is egy igazi könnyed fogás, ami akár reggelire vagy vacsorára is ideális. Elkészítése pedig gyerekjáték mindenki számára.

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg kecskesajt szeletelve

  • 4 db paradicsom

  • 1 db cukkini

  • fokhagyma

  • petrezselyem

  • rozmaring

  • bazsalikom

  • tengeri só

  • bors

  • fehérborecet

  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés:

A szeletelt sajtot az olaj és fűszerek keverékében érleljük egy éjszakán keresztül. A szeletelt paradicsomból és a sajtból rétegezve tornyot építünk. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük, és a borecettel meglocsoljuk. A sajtos paradicsomot a cukkinivel együtt tálaljuk.

Salátalevelek, csírák vagy rizskenyér illik hozzá leginkább.

Recept: Kocsis Bálint

Ételfotó: Csigó Zita

 

Ez is érdekelhet

Gasztronómia interjú
Hírek - programok
Gasztronómia

Spenótkrémleves

2024. február 06.
Hírek - programok
Hírek - programok
Borturizmus
Bor teszt-értékelés

Mátrai vörösök

2021. december 13.
Bor teszt-értékelés

Küldj egy üzenetet!