Kovács Nimród Bikavér Superior 2016

Kovács Nimród Bikavér Superior 2016

Múltkor már írtam ITT a Nimród Rhapsody Egri Bikavér 2016-ról, ami a Borsmenta sajtókóstolóján került 14 másik bikavér társaságában a poharakba, így hát most következzen a Bikavér Superior.

A 2016-os bikavér superior a pincészet csúcs bikavére, ami kékfrankos (40%), syrah (24%), és egyenlő arányban merlot, pinot noir és cabernet franc fajták házasításaként jött létre. Az alapanyagot 100% magyar és francia barrique hordókban érlelték, 30%-ban új hordót használva. Mind illatában, mind pedig ízjegyeiben komplexebb, intenzívebb, összetettebb és rétegezettebb struktúrával rendelkezik, mint kistestvére, a klasszikus Rhapsody bikavér. Aromajegyeiben érett erdei gyümölcsök, édes fűszerek, meggy, határozott hordó és az ebből származó fűszerezettség, mellettük kökény, áfonya, étcsokoládé, eper, szilva és ribizli. Kóstolva a tannin érezhető, a korty lendületes és fűszeres, de ahogyan az illatában is tapasztalható, a hordó jelenléte itt is erőtejesebb. Még adjunk neki egy kis időt a palackban. Csupán 2500 palack készült belőle. 87 pont/6


Related Posts

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

A világot nem váltottuk meg, de akarva, akaratlanul komoly vitákat és indulatokat sikerült keltenünk a szakmában. Egy éves lett a Fiáth Attilával készített interjúm, úgyhogy ismét találkoztunk egy kávé mellett és ott folytattuk a beszélgetésünket, ahol abbahagytuk, némelyik gondolatot pedig tovább boncoltuk. Annyi biztos: a […]

Kovács Nimród – „Csak így tud berobbanni az Egri borvidék a világba”

Kovács Nimród – „Csak így tud berobbanni az Egri borvidék a világba”

„A legtöbb egri borász szerint a bikavérről és az egri csillagról kell szólnia Egernek, de én nem értek egyet ezzel. Mindkét márka nehezen kommunikálható, különösen a lejáratott és nehezen definiálható bikavér. Ennek újjáépítése elég kemény dió” – vallja Kovács Nimród, az év Gasztroborásza, akinek borai […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!