MINISVÉT a Rosinantéban

MINISVÉT a Rosinantéban

Hat évvel ezelőtt egy tavaszi hétvégén a Stílusos Vidéki Éttermiség néhány tagja összefogott, és egy fergeteges hangulatú közönségtalálkozót szervezett Szigetmonostoron, a Rosinante Fogadóban. A SVÉT Egyesület tagsága azóta 16 éttermet számlál, rendezvényeikre több ezer fős, lelkes rajongótábor kíséri a séfeket minden évben, az őszi randevúk helyszíne volt már többek között Veszprém, Pannonhalma, Mád, az idén Egerben jönnek majd össze, tavasszal pedig mindig Palkonya portái nyílnak meg a vendégek előtt, ám Szigetmonostorra mindeddig nem tértek vissza.

„6 SVÉTterem, 12 étel, 1 világnézet – stílusos vidéki vendéglátás”

Éppen ezért nem kis öröm, hogy hat év után újra a Rosinante Fogadóban jön össze a stílusos csapat. A február 17-i tavaszváró Mini SVÉT-en az alábbi stílusos vidéki éttermek vesznek részt:

  • Kistücsök Étterem (Balatonszemes)

  • Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)

  • Macok Bisztró és Borbár (Eger)

  • Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)

  • Erhardt Étterem (Sopron)

  • Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)

Az éttermek az ikonikussá vált ételeik közül mutatnak be két-két fogást. A menüsor az alábbiak szerint alakul:

Kistücsök Étterem – Séf: Jahni László

  • Füstölt ponttyal töltött káposzta

  • Somogyi szarvas vadasmártással, ropogós kenyérkockákkal

Viator Étterem és Borbár – Séf: Gyurik Gábor

  • Vízibivaly lábszár, zeller, gesztenye

  • Levendulás Mille-Feuille a Pausa kávéháztól

Macok Bisztró és Borbár – Séf: Macsinka János

  • Szilvásváradi pisztráng rolád vargányás zellersalátával, édesköménnyel

  • Bükki vadraguleves szalonnás áfonyával

  • Meglepetés

Rosinante Étterem és Hotel – Séf: Jónás Gábor

  • Kacsamáj, hagymalekvár, gyümölcs-chutney

  • Mézes krémes

Erhardt Étterem – Séf: Erhardt Zoltán 

  • Sáfrányos halászlé Pannóniából

  • Kacsacomb húsa poncichter babsterccel, házi tejföllel és uborkasalátával

  • Poncichter babsterc édesen, szilvalekvárral

  Nomád Hotel és Glamping – Séf: Szaszák Zoltán

  • Ököruszály leves

  • Nomád fánk baracklekvárral

A rendezvényre a belépés ingyenes, de turnusokhoz és regisztrációhoz kötött.

Regisztráció ITT!

A rendezvény a fogadó fűtött, belső helyiségeiben zajlik, de a program idejére a kertben felállított sátrat is fűthetővé varázsolják.

A gyerekeket animátorok várják az Íz-Lelő Ínyenc Játszóházban.

Helyi ízek kóstolója a Szigeti termelői standnál.

A jó hangulatról a szakácsok mellett Szekeres Tamás, azaz D.J T-Boy gondoskodik.

(készült a sajtóközlemény alapján, fotó: Szindbád az Utazó)


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Csapody Balázs: Nem csak Budapest privilégiuma a jó minőség

Csapody Balázs: Nem csak Budapest privilégiuma a jó minőség

Ehhez viszont új mentalitást kell hozni a balatoni vendéglátásban, és el kell felejteni, hogy reggel elkészítik az ételeket, majd egész nap melegen tartják az infralámpa alatt – vallja Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, és a Magyar Bocuse d’Or […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!