Prémium forralt bor Pfneiszl lányok módra

Prémium forralt bor Pfneiszl lányok módra

Felejtsétek el az agyoncukrozott „forralt bor” lőréket, amivel csillagászati árakon a legtöbb karácsonyi vásárban kínálnak titeket. Ha nem tudjátok, milyen borból készül, inkább készítsétek el ti otthon, majd kuckózzatok be a tv előtt és nézzétek meg Frank Capra rendezésében az 1946-ban bemutatott klasszikussá vált Az élet csodaszép című filmet és szürcsölgessétek jó ízzel az elkészített saját forralt bort. Nálam nem telik el e nélkül karácsonyi időszak. Imádom a filmet, ha esetleg valaki még nem látta, éppen itt az ideje. A forralt bor elkészítéséhez csupán két dolog szükséges: jó minőségű bor és gondossággal kiválasztott fűszerek. Szóval mindenki bátran kísérletezzen otthon, de ne felejtse el: rossz borból sosem lesz jó forralt bor.  Ha pedig valaki szeretné kipróbálni a Pfneiszl Pincészet kedvenc forralt borát, itt a lehetőség, mivel néhány napja elkértem a lányoktól a receptet.

Recept és hozzávalók

  • 1 üveg Pfneiszl „Távoli Világ”

  • Pfneiszl lányok” teakeverék (csillagánizs, ánizs, fahéj, szegfűszeg, medvecukor, édesgyökér, Bourbon vanília, Rooibos Super Grade, búzavirág, körömvirág, hibiszkusz virág, szeder levél, kandírozott ananász, kandírozott papaya, kókuszdió chips, alma, csipkerózsa, szőlő, eper, málna)

  • 1 db bio narancs

  • méz

  • víz

Öntsünk egy edénybe 5 dl-t a „Távoli Világ” borból – a maradék bor kóstolásra van, míg elkészül a forralt bor – majd adjunk hozzá 1,5 dl vizet és a „Pfneiszl lányok” teakeveréket. Szeleteljük fel a narancsot és tegyük a borhoz az edénybe, majd melegítsük fel az egészet, majdnem forrásig. Igény szerint adjunk hozzá mézet, majd hagyjuk állni 15 percig lefedve. Szűrjük le és élvezzük a forralt bort. Egészségetekre!


Related Posts

Hagyományőrző soproni étel Erhardt módra

Hagyományőrző soproni étel Erhardt módra

Nemzetközi kitekintésű konyha, hagyományos magyar ételek, jól átgondolt borlap, tisztességes alapanyagok és adagok – mindez Sopron belvárosában, a Bálfi utcában található, családi üzemeltetésű Erhardt étterem-borpince és Panzióban. A Magyarország meghatározó éttermei és séfjei sorozatom újabb állomásában, Erhardt Zoltán tulajdonos-séfnek köszönhetően egy könnyen elkészíthető étel receptjét […]

Töltött cukkinivirág Pfneisl Birgit módra

Töltött cukkinivirág Pfneisl Birgit módra

Kalóriát alig tartalmaz, rendkívül egészséges, és mindig gyönyörűen mutat a tányéron. Bár a cukkinivirág felhasználása Magyarországon még nem igazán elterjedt, az elmúlt időkben egyre többen kezdik felfedezni és használni a konyhákban. Pfneisl Birgit, a Pfneiszl Pincészet tulajdonosa és borásza például imádja, így a múltkori recept […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!