Sárgarépaleves narancsolajjal és pármai sonkával

Sárgarépaleves narancsolajjal és pármai sonkával

Tudatos és egészséges táplálkozásra mindenkinek szüksége van, éppen ezért Kocsis Bálint mesterszakács, séffel, a CSIKOS márka megálmodójával, szeretnénk időnként mindenkit ösztönözni erre. A következő recept is ennek szellemében készült.

Hozzávalók (4 személyre)

60 dkg sárgarépa

fél fej vöröshagyma felkockázva

2 gerezd fokhagyma
só, curry, koriander

1 kávéskanál szemes mustár

1 dl tejszín

1 db bio narancs filézve

1 dl olívaolaj vagy szőlőmagolaj

12 szelet pármai sonka

*narancsolaj (receptje az elkészítés menü alatt olvasható)

Elkészítés

A sárgarépát és a hagymákat főzni kezdjük, ízesítjük sóval, curryvel, késhegynyi korianderrel és a mustárral.

Amikor megpuhultak, dúsítjuk a tejszínnel, és hozzáadjuk a narancsok filéjét is. Ezután azonnal összetörjük botmixerrel.

A forró levest meglocsoljuk a narancsolajjal, és megszórjuk a csíkozott sonkával.

A narancsolaj elkészítése:

A narancs héját lereszeljük, és egy üvegben összekeverjük az olíva- vagy szőlőmagolajjal. Akkor jó, ha legalább 2-3 napot áll a naranccsal az olaj, hogy igazán kiadja az illatát.

Recept: Kocsis Bálint

Fotó: Csigó Zita


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!