Sütni-inni kékfrankos

Sütni-inni kékfrankos

A Wineglass Communication csapat jóvoltából még múlt évben volt szerencsém bejárni néhány szekszárdi borászatot (Takler, Szeleshát, Sebestyén, Fritz), a részletes beszámolót pedig ITT, ITT és ITT találjátok meg. És ahogyan általában ilyenkor lenni szokott, a nap végére valamelyik pincészet mindig becsempész a csomagtartóba is néhány üveg bort. Jelen esetben a Tüske Pince tulajdonosától, Halmai Csabától kaptam két üveg bort: egy bikavért és egy kékfrankost. A pincészet – ahogyan a saját honlapjukon is olvasható – a tulajdonos felesége nagyapjának „Tüske” ragadványnevéből kapta a nevét. Halmai Csaba több, mint tíz éves nagyüzemi gyakorlat után váltott és kezdett el gazdálkodni a kárpótláson szerzett 4 hektár ültetvényen, jelenleg pedig kékfrankos, kadarka, merlot és cabernet franc szőlőből készíti a Szekszárdi-borvidéken a borait, saját, illetve bérelt területekről.

Tüske Pince Kékfrankos 2015

Tiszta, korrekt bor, erények és hibák nélkül, könnyedségre hangolva. Nem ezt tenném be egy komolyabb kékfrankos vakkóstoló sorba, de amit az árért (2250 Ft) vállal, az bíztató. Pont az a fajta bor, amivel jó kiülni a kertbe és sütés közben meginni belőle még egy-két pohárral. Ha az árát is figyelembe veszem, nekem ez a teljesítmény megér 5/10 pontot.


Related Posts

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

A világot nem váltottuk meg, de akarva, akaratlanul komoly vitákat és indulatokat sikerült keltenünk a szakmában. Egy éves lett a Fiáth Attilával készített interjúm, úgyhogy ismét találkoztunk egy kávé mellett és ott folytattuk a beszélgetésünket, ahol abbahagytuk, némelyik gondolatot pedig tovább boncoltuk. Annyi biztos: a […]

Kacsamell céklákkal Márga Bisztró módra

Kacsamell céklákkal Márga Bisztró módra

Ha Csopak és Balaton, akkor a Szent Donát Birtok étterme a Márga Bisztró, az ország egyik legszebb panorámájával rendelkező étterme. A csodálatos panorámához magas minőségű, helyi alapanyagokra építő konyha is társul. Laza hangulat, jó borok, modern technológia, professzionalizmus és folytonos kísérletező kedv, mindezt a maximalizmus […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!