Szalonnával sült sertésdagadó, tökmagkrémes lilaburgonyával és lencsével

Szalonnával sült sertésdagadó, tökmagkrémes lilaburgonyával és lencsével

Hozzávalók (4 személyre)

40 dkg szeletelt szalonna

60 dkg sertésdagadó

só, fehérbors

2 ek szemes mustár

3 ek olaj

Salátához:

1 kg lilaburgonya, főzve, tisztítva

3 ek  Donum Terrae tökmagkrém

4 ek Donum Terrae tökmagolaj

angol zellerszár aprítva

Lencsesalátához:

20 dkg lencse, sós vízben főzve

1 csomag hónapos retek

1 szál angol zeller

2 ek retekcsíra

Elkészítés

Egy alufóliára kiterítjük a szeletelt szalonnát és erre ráhelyezzük a kiterített dagadót, amit sózunk és borsozunk.

Megkenjük kevés mustárral, majd felcsavarjuk, hogy a roládot mindenhol befedjék a szalonna szeletek.

120°C-on 3 órán keresztül sütjük, majd dermesztjük.

A megfőtt, kockázott burgonyát összekeverjük a tökmagkrémmel, olajjal, sóval és a zellerrel. Egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A lencsét összekeverjük az aprított zöldségekkel, csírával és kevés olajjal, majd pihentetjük.

Tálaláskor a szeletelt sertésdagadót a tökmagkrémes burgonyasalátával és lencsesalátával kínáljuk.

Borajánlat

Spiegelberg Pincészet, Nászéjszakák Bora 2011

Spiegelberg Pincészet, Nászéjszakák Bora 2011

Szalmasárga szín, közepesen intenzív illatában a hordófűszerek és a vanília dominál, háttérben pedig elegánsan építik a gazdag aromatikáját az aszalt gyümölcsök, sárgabarack, kis körte és a leheletnyi virágok. Telt, érett ízében is visszaköszönnek a körte és a kajszis aromák, amelyhez érintésnyire társulnak a citrusok. Bár kissé túl van már a csúcsán, még mindig izgalmasnak mutatkozik kóstolva.

Recept: Kocsis Bálint  

Borajánlat: Turóczi Anett


Related Posts

Kovács Tamás: Ne a gumimatrac és a lubickolás legyen a Balaton fő üzenete

Kovács Tamás: Ne a gumimatrac és a lubickolás legyen a Balaton fő üzenete

Az alacsony felvásárlási árak miatt sokan felhagynak a szőlőtermeléssel, így vannak olyan falvak a Balaton körül, ahol teljesen megszűnt a szőlőtermelés. Sajnos nincs értéke a szőlőnek, és ez egy komoly probléma jelenleg Magyarországon. A múltkori Csapody Balázzsal készített interjúm után ismét a Balaton a főtéma: […]

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attilával ültem le egy kávé mellé, és ha a világot nem is váltottuk meg, de pár kényes téma szóba került: Tokaj, furmint, borstratégia, „botcsinálta” szakértők, és persze a kézművességet sem hagytuk szó nélkül. Attila tanulmányait Budapesten, Cambridge-ben és a Harvard Business School-on végezte. 2012-ben […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!