Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2017. március 08.

Szalonnával sült sertésdagadó, tökmagkrémes lilaburgonyával és lencsével

post

Hozzávalók (4 személyre)

  • 40 dkg szeletelt szalonna

  • 60 dkg sertésdagadó

  • só, fehérbors

  • 2 ek szemes mustár

  • 3 ek olaj

  • Salátához:

  • 1 kg lilaburgonya, főzve, tisztítva

  • 3 ek  Donum Terrae tökmagkrém

  • 4 ek Donum Terrae tökmagolaj

  • angol zellerszár aprítva

Lencsesalátához:

  • 20 dkg lencse, sós vízben főzve

  • 1 csomag hónapos retek

  • 1 szál angol zeller

  • 2 ek retekcsíra

Elkészítés

Egy alufóliára kiterítjük a szeletelt szalonnát és erre ráhelyezzük a kiterített dagadót, amit sózunk és borsozunk. Megkenjük kevés mustárral, majd felcsavarjuk, hogy a roládot mindenhol befedjék a szalonna szeletek. 120°C-on 3 órán keresztül sütjük, majd dermesztjük. A megfőtt, kockázott burgonyát összekeverjük a tökmagkrémmel, olajjal, sóval és a zellerrel. Egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A lencsét összekeverjük az aprított zöldségekkel, csírával és kevés olajjal, majd pihentetjük. Tálaláskor a szeletelt sertésdagadót a tökmagkrémes burgonyasalátával és lencsesalátával kínáljuk.

Recept: Kocsis Bálint  

 

 

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!