Színes rügysaláta ehető virágokkal, marinált vörös tonhallal és szezámolajjal

Színes rügysaláta ehető virágokkal, marinált vörös tonhallal és szezámolajjal

Hozzávalók:

200 g vörös tonhal

1 db jégsaláta

1 csomag friss rügysaláta mix

1-1 csomag vegyes csíra

12 fej ehető virág

200 ml szezámolaj

200 ml balzsamecet

2000 g tengeri só

1000 g kristálycukor

1 csokor kapor

Elkészítés:

A vörös tonhalat a só és a cukor keverékében 3 órán keresztül marináljuk, majd jeges vízzel leöblítjük, végül finomra vágott kaporba hempergetjük és felszeleteljük. Szezámolajjal meglocsoljuk. A salátaféléket megmossuk, a csírákat, virágokat ráhalmozzuk, melléhelyezzük a tonhalat, meglocsoljuk a balzsamecettel és a szezámolajjal. Teljes kiőrlésű pirítóssal tálaljuk.

Borajánlat:

Légli Ottó Pezsgő Méthode Traditionnelle Brut 2013

Légli Ottó Pezsgő Méthode Traditionnelle Brut 2013

Gyönyörű formában lévő pezsgő a Légli Pincészettől, rajnai rizling és pinot blanc házasítás, fele-fele arányban. Friss, üde és zamatos, virágokkal, fehérhúsú gyümölcsökkel, érzéki vajassággal és leheletnyi élesztős jegyekkel. Ritka jó pezsgő, jó savakkal és elegáns korttyal, ami remekül csúszik bármilyen időben. Tökéletes választás ehhez az izgalmas és egyben könnyen elkészíthető recepthez.

Recept: Amrein Csaba (további receptek a honlapon a Villa Medici étteremtől: itt és itt)

Borajánlat: NOREPLIKA

 

 


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!