Tavaszi finomfőzelék zellerkrémben készítve, lencse vagdalttal és fokhagyma chipsszel

Tavaszi finomfőzelék zellerkrémben készítve, lencse vagdalttal és fokhagyma chipsszel

Hozzávalók (4 személyre)

20 dkg kelbimbó

15 dkg ceruzabab vagy zsenge zöldbab

20 dkg brokkoli

20 dkg sárgarépa

1 db cukkini

1 db zeller

2 evőkanál kókuszzsír

só, fehér bors

3 fej fokhagyma

3 evőkanál olaj

25 dkg lencse

1 fej vöröshagyma

1 evőkanál gyömbér lereszelve

1 db piros pritaminpaprika

1 kávéskanál szemes mustár

1 kávéskanál étkezési keményítő

2 dl tejszín

1 db burgonya

Elkészítés

A lencsét, a vöröshagymát és pár gerezd fokhagymát sóval, borssal és a gyömbérrel megfőzzük, szűrjük, kókuszzsírral elkeverjük.

Frissen vágott zellerlevéllel vagy bazsalikommal illatosítjuk, apróra vágott paprikával színesítjük. Formába téve sütőben megsütjük.

Amíg sül, zellerből, burgonyából kis vöröshagymával, fokhagymával krémlevest főzünk, turmixoljuk, tejszínnel dúsítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük.

Serpenyőben forró kókuszzsírt hevítünk, megsütjük benne a vékony szeletekre vágott

fokhagymát. Szűrőkanállal szalvétára szedjük.

Forró vízben 1-2 percig forrázzuk a szeletelt, csíkokra vágott zöldségeket, szűrővel jeges

vízbe tesszük, lehűtjük.

A forró zellerkrémlevesben 1 perc alatt összefőzzük a még ropogós zöldségeket, ropogós

fokhagymaszeletekkel megszórjuk. A kihűtött lencsét felszeleteljük, majd a főzelékre tálaljuk.

Ez a főzelék valóban megőrzi a zöldségek vitamintartalmát, illetve ásványianyag tartalma sem sérül annyira, mint a hosszú ideig tartó hőkezelés során.

Recept: Kocsis Bálint

Ételfotó: Csigó Zita  


Related Posts

Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

Jó kis programot szervezett május 5-re Bock József és managementje, amelyre én is kaptam meghívást. A Dűlőről-dűlőre exkluzív eseményről, amint lesz egy kis időm majd természetesen beszámolok, de addig IDE kattintva láthattok néhány fotót. A közel hatórás program lezárásaként a Bock Óbor Étteremben pedig egy […]

Kecskesajttal készült polenta, magvakkal sült kecskesajttal és ratatouille krémmel

Kecskesajttal készült polenta, magvakkal sült kecskesajttal és ratatouille krémmel

Egy újabb recept az „Ízek és Harmóniák” estről, amelyet a Cultivini Borgalériával szerveztem, Kocsis Bálint mesterszakács közreműködésével. Az előző receptet ITT találjátok meg, szintén borajánlattal. Hozzávalók (4 személyre) Polentához  40 dkg kukoricadara 1 kis fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 15 dkg morzsolt kecskesajt 1 kis […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!