Tejszínes gombás csirke, spenótos házi tésztával

Tejszínes gombás csirke, spenótos házi tésztával

Hozzávalók (4 személyre)

500 g tanyasi csirkemell

200 g liszt

150 g spenót

250 g barna csiperkegomba

10 gr szárított vargánya

4 dl tejszín

tengeri só, fokhagyma, chilipaprika (én rawit chilipaprikát használtam), provence-i fűszerkeverék, dijoni mustár, frissen őrölt feketebors, tej, olívaolaj

Elkészítés

A szárított vargányát tejbe áztatjuk néhány órára.

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és egy tálba helyezzük. Dijoni mustárral és olívaolajjal bekenjük, majd provence-i fűszerkeverékkel fűszerezzük. Alufóliával letakarva pihentetjük, míg a spenótos tészta nem készül el.

Egy turmixgépben a friss spenótot és a lisztet összedolgozzuk, majd kézzel 15 cm-es csíkokra nyújtjuk.

Spenótos házi tészta
Spenótos házi tészta

A csiperkegombát szeleteljük, forró wokba beledobjuk, és olaj nélkül rövid ideig sütjük. A végén pedig egy kisebb tálkába áthelyezzük. Kevés olívaolajat teszünk a serpenyőbe, hozzáadjuk a felvágott chilipaprikát és a fűszerezett csirkemell csíkokat. Ízlés szerint reszelünk hozzá fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk. A tejből kivesszük a vargányát, és a csiperkével együtt a csirkemellhez adjuk. A végén hozzáadjuk a tejszínt és kevés ideig még lassú tűzön hagyjuk.

A spenótos tésztát al dente-re főzzük, és a tejszínes csirkemellhez adjuk.

Borajánlat

Kamocsay Ákos, Páskum Prémium Chardonnay 2015

Kamocsay Ákos, Páskum Prémium Chardonnay 2015

A szeptember végén és október elején szüretelt chardonnay, a 250 m tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő, északkeleti, Dunára néző Páskum dűlőnek a termése. Telt illatában és ízjegyeiben érett gyümölcsök és fűszerek, kóstolva jó savak, viszonylag kerek szerkezet, és hosszan tartó lecsengés. A battonage eljárásnak köszönhetően a korty krémes és vastag. Ami kissé ront az összképen az a kelleténél picivel több alkohol, de párosítva az étel enyhén pikáns ízével szép harmóniát alkot.

Recept és borajánlat: NOREPLIKA   

 


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!