A tökéletes sajtos rúd

A tökéletes sajtos rúd

Tudom, ahány ház annyi szokás, viszont nálam ez a befutó. A titok pedig nem más, mint a szódabikarbóna és a rétesliszt használata, meg a masszához hozzákevert reszelt sajt. A végeredmény magáért beszél, aki nem hiszi, próbálja ki.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 40 dkg rétesliszt

  • 2-2 késhegynyi só és szódabikarbóna

  • 12 dkg vaj

  • 20 dkg reszelt ementáli sajt

  • 4 tojás sárgája

  • 2 evőkanál tejföl

  • ízlés szerint köménymag és reszelt sajt a rudak megszórásához

Elkészítés

A sót a szódabikarbónával együtt a lisztbe keverjük, a vajat elmorzsoljuk, majd a reszelt sajttal, a négy tojás sárgájával és a tejföllel összegyúrjuk. Cipóra formázzuk és egy órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

Deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval tetszés szerint csíkokra vágjuk, majd egy sütőpapíros tepsibe helyezzük és megkenjük a tojás sárgájával, behintjük reszelt sajttal, kevés köménymaggal és már is mehet a sütőbe. Önmagában, de akár sör, bor, pezsgő mellé is kiváló nassolnivaló. Persze, csak módjával!


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Matcha desszert, mert a matcha-nak ezer arca van

Matcha desszert, mert a matcha-nak ezer arca van

A matcha, legyen szó, főfogásról, desszertről vagy akár kávés italról, egyre nagyobb teret hódít világszerte a gasztronómiában. Amellett, hogy a porrá őrölt zöld tea rendkívül sokoldalú, roppant egészséges is: csökkenti a koleszterin-és vércukorszintet, gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban és vitaminokban, ezeknek koncentrációja például sokkal nagyobb, mint […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!