Töltött cukkinivirág Pfneisl Birgit módra

Töltött cukkinivirág Pfneisl Birgit módra

Kalóriát alig tartalmaz, rendkívül egészséges, és mindig gyönyörűen mutat a tányéron. Bár a cukkinivirág felhasználása Magyarországon még nem igazán elterjedt, az elmúlt időkben egyre többen kezdik felfedezni és használni a konyhákban. Pfneisl Birgit, a Pfneiszl Pincészet tulajdonosa és borásza például imádja, így a múltkori recept után most ismét egy általa elkészített étel kerül az oldalra.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 12 cukkinivirág

  • 10 dkg főtt kuszkusz

  • 1 dkg friss bazsalikom levél

  • 15 dkg kecskesajt

  • 10 dkg szárított paradicsom, apróra vágva

  • 10 dkg szalonna, apróra vágva

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • só, bors

Bazsalikomos vajhoz

  • 10 dkg puha vaj

  • 2 evőkanál bazsalikomlevél

  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Töltött cukkinivirág Pfneisl Birgit módra

A lágy vajat egy fakanál vagy egy robotgép segítségével a finomra vágott bazsalikommal és fokhagymával összekeverjük, majd ha az állaga szép sima lett, alufóliába tekerjük. Az elkészített vajat legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük.

A megfőtt kuszkuszt dolgozzuk össze az apróra vágott bazsalikommal, a kecskesajttal és a szárított paradicsommal.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a szalonnát és a fokhagymát, majd ha a szalonna szép ropogósra sült, jöhet hozzá az elkészített kuszkusz is. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Keverjük jól össze, hogy a füstös-fokhagymás íz jól átjárja a kuszkusz masszát, majd töltsük meg a cukkinivirágokat és helyezzük be 5-10 percig pároló edénybe. Abban az esetben, ha nem rendelkezünk  pároló edénnyel, süssük meg a virágokat kevés olívaolajban egy serpenyőben nagyjából egy percen keresztül.

Bazsalikomos vajjal tálaljuk. Önmagában vagy húsok mellé ideális választás.

Borajánlat

Pfneiszl Rosé “Könnyű és fűszeres” 2016

Egyszerű, könnyű és törékeny, akár a cukkinivirág, kis fűszerességgel és citrusossággal társítva. Szódával, vagy jól behűtve ajánlom. Ha a cukkinivirág mellé könnyebb vörös húsok is kerülnek a tányérra, akkor inkább a Pfneiszl “Újra Együtt” 2014-es kékfrankosát ajánlom.

Recept: Pfneisl Birgit

Borajánlat: NOREPLIKA


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Birgit Pfneiszl: „Aki a természettel dolgozik, annak nyitottnak és őszintének kell lennie”

Birgit Pfneiszl: „Aki a természettel dolgozik, annak nyitottnak és őszintének kell lennie”

Mesebeli hangulat, kedves és fiatalos lendületű, női érzékenységgel készült borok, shiraz és kenguruk. Mindez a Soproni borvidéken, és az ínycsiklandozó falatokról pedig még nem is ejtettem szót. Ha valaki még nem találta volna ki, hogy merre jártam, akkor most elárulom: két bájos és mindig életvidám […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!