„White Brownie” datolyával és dióval, tejkaramella öntettel és pirított magvakkal

„White Brownie” datolyával és dióval, tejkaramella öntettel és pirított magvakkal

Hozzávalók (egy 30x30cm-es formához)

400g fehércsokoládé

350g vaj

420g liszt

350g cukor

2 kk sütőpor

9 tojás

150g datolya

100g dióbél

vaníliarúd

reszelt citromhéj

Öntethez:

4 ek barnacukor

3dl tejszín

Elkészítés

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét és a vajat.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk óvatosan a lisztet.

Belekeverjük az olvasztott csokoládét, aprított datolyát, pirított diót, a sütőport, vanília magjait és a citromhéjat is.

Egy formában 25-30 perc alatt 140’C-on készre sütjük, majd kihűtjük.

Egy lábosban felmelegítjük a cukrot, amit felengedünk tejszínnel és sűrűre főzzük, hűtjük.

Tálaláskor a sütemény mellé locsolunk a karamell öntetből, és dió, mandula, kesudió keverékéből készült grillázzsal díszítjük.

Borajánlat

Disznókő Kapi Vineyard 6 Puttonyos Aszú 2011

Disznókő Kapi Vineyard 6 Puttonyos Aszú 2011

Bár a száraz és meleg 2011-es év annyira nem kedvezett az aszúsodásnak, mégis a Disznókő 6 puttonyos aszúja lehengerlő eleganciát, részletgazdagságot és szép savakat mutat. Intenzív illatában finomra hangolt érett aromák, déli gyümölcsök, aszalt barack, körte, vanília, nüansznyi propolisz és kamilla, ízében pedig a herbális aromák jól keretezik a gazdag gyümölcsös vonalat. A korty kerekségét és komplexitását az aszalt barack, méz és sütőtök teszi teljessé. Ígéretes aszú egy nehezebb évjáratból.

Recept: Kocsis Bálint  

Borajánlat: NOREPLIKA


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!