Zabpehely torta, liszt és cukor nélkül

Zabpehely torta, liszt és cukor nélkül

A zabpehelyről már régóta tudjuk, hogy egészséges, tápláló, és sok vitamint, illetve ásványi anyagot tartalmaz. Az utóbbi időkben pedig ismét trendi alapanyag lett, szerencsére a beszerzése is könnyen lehetséges. Ha egy gyorsan elkészíthető desszertet szeretnétek belőle készíteni, ez a recept bármikor jól jöhet: 5 perc alatt összerakjátok, bedobjátok a sütőbe és reggelire vagy estére pikk-pakk kész egy kis egészséges nassolnivaló. A legjobb az egészben, hogy bármilyen idénygyümölcs felhasználásával elkészíthető. A feleségem éppen eperrel készítette, de tökéletes áfonyával, málnával, körtével, barackkal, vagy éppen ami a piacon van.

Hozzávalók:

  • 1 tojás

  • 1 banán

  • 1 kanál méz

  • darált zabpehely, amennyi az összeállásához szükséges

  • 35 dkg eper, vagy igény szerint más idény gyümölcs

  • mandulapehely

  • nyírfacukor porcukor

Elkészítés:

A banánt összenyomjuk egy villával, hozzákeverjük az egész tojást, mézet és annyi közepesre őrölt zabpelyhet, hogy egy nem túl kemény masszát kapjunk. Egy piteformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a zabpelyhes masszát és egyenletesen elegyengetjük. Ráhalmozzuk az apróra vágott epret, meghintjük nyírfacukorral és mandulapehellyel. Előmelegített sütőben megsütjük. Nyers gyümölccsel díszítjük.


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!