Zöldborsópüré-leves vaníliával és garnélanyárssal

Zöldborsópüré-leves vaníliával és garnélanyárssal

Hozzávalók (4 személyre)

70 dkg zöldborsó

5 dkg vaj

vaníliarúd, só

1 evőkanál méz

12 db garnélafarok

2 evőkanál kókuszolaj
lime, só

Elkészítés

A borsót forró vízben megfőzzük kevés sóval és a vanília kikapart magjaival.

Botmixer segítségével krémes állagúra törjük, vajjal fényezzük.

A garnélákat nyársra fűzzük, és kevés sóval, illetve pár csepp lime-lével ízesítjük. Forró serpenyőben felhevített kókuszolajon 1-1 percig sütjük mindkét oldalukat, majd bekenjük a mézzel és még pár másodpercig tovább sütjük. A forró, illatozó levessel együtt tálaljuk.

Recept: Kocsis Bálint

Fotó: Csigó Zita 


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Füstölt lazacrózsák

Füstölt lazacrózsák

Hozzávalók (4 személyre) 25 dkg melegen füstölt lazac szeletek 60 dkg paszternák, tisztítva, aprítva 1 fej hagyma, aprítva 1 gerezd fokhagyma 1 rúd vanília 2 dl tejszín 10 dkg vaj 4 kk lazackaviár 1 kis csokor zöldborsó hajtás ehető virágok mix​ Elkészítés Egy edényben felolvasztjuk […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!