3 ország, 6 borászat, 1 alkalom!

3 ország, 6 borászat, 1 alkalom!

Philipp Oser, a Villa Tolnay Bor- és Vendégház tulajdonosának kezdeményezésére Winemakers @the Villa névvel egy új rendezvény kerül megszervezésre a birtokon, amelyet a tervek szerint évről évre megtartanak majd. Meghívásos alapon a környező országokból és itthonról érkezik egy szűk, szakmai réteg, akik együtt keresik a válaszokat a borvilág aktuális égető kérdéseire. Az esemény egy része a közönség számára is nyitott: igaz, erősen korlátozott számban fogadnak majd csak látogatókat.

A Villa Tolnay Borház első alkalommal rendezi meg a “Winemakers @the Villa” elnevezésű rendezvényét 2019. Április 5-én, pénteken és 6-án szombaton. A szervezők szándékai szerint ezután minden évben megrendezésre kerülő rendezvény célja a szakmai kapcsolatok mélyítése és a tapasztalatcsere a nyugati-európai csúcs borászok és a Pannon régióban (Szlovákia, Magyarország és Románia) tevékenykedő kollégáik között. Mindezeken túl közelebb hozza a külföldi borászokat és kiváló boraikat a magyarországi borkedvelő közönséghez.

Április 5-én, pénteken késő délután, a borászok egy zártkörű szakmai megbeszélést folytatnak, ahol három fő témát vitatnak meg, amelyek idén a következők lesznek:

  • Szőlőtermesztés: hagyományos – organikus – biodinamikus?

  • Az időjárási változások hatásai és az alkalmazkodás módjai.

  • Milyenek legyenek a jövő borai? Tartsuk a szemünket a piacon, vagy alkossunk önállóan?

A megbeszélést követően a borászok egy közös vacsorán vesznek részt, ahol mindegyikük bemutatja kedvenc borát – amelynek nem feltétlenül kell saját bornak lennie. Ennek a közös kóstolónak a célja a nemzetközi kitekintés, valamint az újszerű gondolkodás inspirálása.

Április 6-án, szombaton 11 órától pedig a nagyközönség számára is nyitott “Winemakers @the Villa” kóstoló veszi kezdetét a Villa Tolnay újonnan átadott borászati épületében. A 15 óráig tartó borbemutatón a borászok 4-5 saját tételt mutatnak be, amelyekben az alapborok mellett a csúcs tételek is helyet kapnak.

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A férőhelyek száma a rendezvény közvetlen, társalgós jellegének megőrzése miatt korlátozott (maximum 40 fő), amelyet a jelentkezések sorrendjében töltünk fel. Részvételi díj: 14.900 Ft/fő.

A Winemakers @the Villa résztvevői 2019-ben:

  • Bürklin Wolf, Wachenheim, Pfalz, Németország

  • Odinstal, Wachenheim, Pfalz, Németország

  • Veyder-Malberg, Spitz, Wachau, Ausztria

  • Heimann, Szekszárd, Magyarország

  • Somlói Vándor, Somló, Magyarország

  • Villa Tolnay, Csobánc-hegy, Magyarország

Regisztráció itt: https://kostolom-muhely.hu/termek/winemakers/

Facebook esemény itt: https://www.facebook.com/events/292375311429728/

(készült a sajtóközlemény alapján)


Related Posts

Borjour Somló – Kilátások a vulkán tetejéről

Borjour Somló – Kilátások a vulkán tetejéről

„Mert a somlai tűzbor, vulkánon termett.”- mondja a sokak által idézett magyar író, filozófus, esztéta Hamvas Béla, A bor filozófia c. könyvében. Somló egy fogalom, mely ismerősen cseng minden borszerető számára. Ha meghalljuk, mindannyian tudjuk, hogy mire számíthatunk a palackban: tüzes, jól érlelhető, ásványos, egyedi […]

A pisztráng és Csobánc találkozása, MÁK módra

A pisztráng és Csobánc találkozása, MÁK módra

Laza, elhívatott, fiatal csapat, Mizsei János személyében pedig egy kortárs gondolkodású séf a konyhában, és ez visszatükröződik az elkészített fogásaiban is. Mizsei János fiatal kora ellenére olyan kiadványok ajánlásaival rendelkezik, mint például Michelin Guide, New York Times és a Lonely Planet, nem mellesleg 24 éves […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .