Visszatér Badacsony a New Yorkba

Visszatér Badacsony a New Yorkba

Idén ismét gazdag ízelítőt kaphatnak az érdeklődők Badacsony boraiból és turisztikai kínálatából, hiszen egy év kihagyás után, április 9-én újra megrendezik a népszerű, és immár nagy hagyományokkal rendelkező Badacsony New Yorkban elnevezésű borvidéki seregszemlét a New York Palota Róma termében.

Badacsony újult lendülettel, hatalmas várakozással és kicsattanó életkedvvel készülődik április 9-ére, amikor újra a közönség elé léphet boraival. A kiállító borászatok végre ismét személyesen találkozhatnak fogyasztóikkal, mesélhetnek munkájukról és mindannyiunk közös szenvedélyéről: a borról. Ezt a hangulatot hivatott közvetíteni az esemény idei szlogenje is: „Életre hívunk”. Ez a két szó magában rejti a megújulást, a tavaszt, és mindazt, amit a korlátozások enyhülése az emberekben megszólít. Hiszen az élet olyan, mint egy üveg mámorító bor. Az eseményen csaknem 50 kiállító várja majd a Badacsonyt és borainak kedvelőit, köztük közel 40 borászat, akiknél több mint 160 féle bort kóstolhatnak meg a látogatók. A kóstolóra kiválasztott borokban a térség legkiemelkedőbb tételeit ismerheti meg a borkedvelő közönség. Olyan különlegességeket, amelyek kizárólag a Badacsonyi borvidéken születhetnek meg, köszönhetően a talaj egyedi ásványosságának, a bazalt, a homokkő és a klíma sajátos hatásainak.

Az esemény további érdekessége, hogy a borászatokon túl szálláshelyek, vendéglátóhelyek, programhelyszínek is bemutatkoznak, és természetesen a mesterkurzusok sem maradnak el. Badacsony most is kitesz magáért az eseményt kísérő szakmai programok terén. Ezúttal Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), tanár, szakújságíró, borszakértő, a Magyar Bor Akadémia tagja a vakkóstoló során kiválasztott legjobb borok és a hozzájuk illő ételek mentén mutatja be a borvidék kiválóságát. Előadásának címe: BORÁGYAK – Ideális falatokkal ágyazunk a vulkáni boroknak. Dr. Mészáros Gabriella DipWSET nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium alapító oktatója pedig a badacsonyi borok érlelhetőségéről beszél 8-10 éves tételeket segítségül hívva. Előadásának címe: A TELJESSÉG VARÁZSA – Érlelt borok Badacsonyból.

„A Badacsony New Yorkban mindig kiemelkedik a borvidéki kóstolók közül. A kezdetektől fogva valódi összefogás jellemzi, és sajátos, barátságos hangulat, ami annak köszönhető, hogy a bemutatkozó borászatok és kiállítók maguk szervezik, az őket tömörítő Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület közreműködésével” – méltatta az eseményt Váli Péter borász, a szervezőbizottság elnöke.

Program

Az esemény menetrendje követi az eddigi hagyományokat. 14 és 16 óra között a kiállítók a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják (meghívásos alapon), akik számára a belépés ingyenes. 16 óra után a nagyközönség számára is megnyílik a terem, minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló. Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra március 4-étől elővételben vásárolhatnak a www.kostolo.badacsony.com weboldalon 7.900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban, 9.900 forintért. Folyamatosan frissülő információk a Badacsony New Yorkban 2022. Facebook esemény oldalán ITT.

(készült a sajtóközlemény alapján, fotók: korábbi esemény)


Related Posts

Szürkebarát, Badacsony jellegzetes szőlőfajtája

Szürkebarát, Badacsony jellegzetes szőlőfajtája

A Sipos Borház és Vendégház szürkebarátja külső megjelenésében és belső tartalomban is ízig-vérig igazi badacsonyi bor: címkéjén a pincészet jelképe, egy szerzetes, aki egy kupát az ég felé tartva felajánlja Istennek a termést, másik kezében egy bazalttömb. Kóstolva pedig kő, sósság és balatoni napsütés. A […]

Jamie Oliver féle arrabbiata egy kis csavarral

Jamie Oliver féle arrabbiata egy kis csavarral

A penne all’ arrabbiata egy klasszikus csípős paradicsomos olasz étel, aminek elkészítéséhez kevés idő és alig pár alapanyag szükséges. Amikor szezonja van, használjatok hozzá friss, napérlelte paradicsomot, de egyébként egy jó minőségű hámozott konzervparadicsom is tökéletes választás. Utóbbi esetében fontos, hogy darabos legyen, és ne […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .