Könnyen értelmezhető, kedves furmint Erdőbényéről

Könnyen értelmezhető, kedves furmint Erdőbényéről

Nem akarom elkiabálni, de egyre jobban kezdek megbarátkozni a furminttal. Ismét egy tetszetős bor került a poharamba, most éppen az erdőbényei Bardon Borászattól, mely Alpha néven került palackozásra.

A 2018-as évjáratú Alpha több dűlő legjobb borainak házasítása, és az elődjeihez képest most 100% furmint felhasználásával készült. Kitöltve halvány, szinte vízszínű bor fogad a pohárban, tiszta, tetszetős illattal. Közérthető, nem túl bonyolult aromatikájában friss körte, fehér virágok, őszibarack, színesítve némi akácmézzel és lédús almával. Érződik, hogy friss tétel, de mindene a helyén van. Kóstolva lágyabb és puhább szerkezetű bor, könnyen értelmezhető, a maradékcukor kedvessé és jól fogyaszthatóvá teszi, de ezzel együtt az egyensúlya kicsit a cukor felé billen. Több sav nem csak feszesebbé, hanem izgalmasabbá is tenné. A korty gömbölyű, melyben visszaköszönnek az illatában tapasztalt jegyek. Jó inni, és ez a legfontosabb.  

Szerző és fotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője


Related Posts

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attilával ültem le egy kávé mellé, és ha a világot nem is váltottuk meg, de pár kényes téma szóba került: Tokaj, furmint, borstratégia, „botcsinálta” szakértők, és persze a kézművességet sem hagytuk szó nélkül. Attila tanulmányait Budapesten, Cambridge-ben és a Harvard Business School-on végezte. 2012-ben […]

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

A világot nem váltottuk meg, de akarva, akaratlanul komoly vitákat és indulatokat sikerült keltenünk a szakmában. Egy éves lett a Fiáth Attilával készített interjúm, úgyhogy ismét találkoztunk egy kávé mellett és ott folytattuk a beszélgetésünket, ahol abbahagytuk, némelyik gondolatot pedig tovább boncoltuk. Annyi biztos: a […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .