Bor
post-authorNémeti Sándor
2019. június 12.

Basilicus Szőlőbirtok Lapis Furmint 2017

post

A tarcali központú Basilicus Szőlőbirtok társtulajdonosával, Kanczler Andrással múlt hónapban készítettem egy részletes és izgalmas interjút Tokaj témában, szerencsére a visszajelzések is nagyon pozitívak voltak, ha esetleg valaki lemaradt volna erről a beszélgetésről, ITT elolvashatja. Az interjú után viszont nem távoztam üres kézzel a pincészettől, hiszen András megajándékozott néhány Basilicus palackkal: egy késői szüretelésű 2017-es kabarral, egy 2012-es 5 puttonyos aszúval, illetve egy dűlőszelektált 2017-es furminttal. Néhány napja éppen az utóbbi került felbontásra, gondoltam írok róla néhány gondolatot.

Basilicus Szőlőbirtok Lapis Furmint 2017

A bodrogkeresztúri egyedi mikroklímás, Lapis-dűlőnek a termése, mely a hordós erjesztés után közel 5 hónapig pihent hordóban. Közepestől visszafogottabb illatában lédús fehér húsú gyümölcsök, alma, citrusok és fehér virágok fedezhetők fel. Kóstolva az ízek szépen visszaadják az illatában tapasztaltakat, némi zöldfűszerrel és lime-mal színezve. Kedves, jól iható, lezser bor, de érezhetően még fiatal. Készült 1200 palackkal. 87 pont

Borítókép: Németi Sándor

Ez is érdekelhet

Gasztronómia

Fogas ceviche

2023. december 12.
Recept
Hírek - programok
Bor teszt-értékelés

Terítéken az új Vida borok

2019. március 01.
Bor teszt-értékelés

Focistából mátrai borász

2021. február 04.
Hírek - programok
Bor teszt-értékelés

Vegán rozé Villányból

2021. június 16.
Hírek - programok
Gasztronómia egyéb

Küldj egy üzenetet!