Bikavér Párbaj 2018

A bikavér két hazai borvidéken, Egerben és Szekszárdon készíthető. Bár a termőtájak adottságai eltérnek egymástól, abban osztozik az egri és a szekszárdi bikavér, hogy legalább négyféle szőlőfajtából készül, és több, egymásra épülő minőségi kategóriában jelenik meg.
A bortípus presztízsének emelésén sokat dolgoznak mindkét borvidék vezető termelői, akik hisznek ebben a történelmi borkategóriában, és úgy vélik, ez a kékfrankosra épülő, komoly, de mégsem túl nehéz vörösbor megfelel a mai kor fogyasztói igényeinek. Az évről évre alakuló munka eredményét az egriek és a szekszárdiak idén is közösen mutatják be Budapesten, az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj kóstolóján.
A külföldi fogyasztók legtöbbször a magyar éttermekben találkoznak a borfajtával, így az ottani sommelier-k a márka nagyköveteiként azon dolgoznak, hogy nemzetközi szinten is újra elismertté tegyék a bikavéreket. Ha a top budapesti éttermek sommelier-it kérdezzük, azt említik, hogy a betérő vendégek általában nosztalgiával emlegetik a „Bull’s blood”-ot, ám kevesen választják ajánlás nélkül. A megfelelő tudású szakember ugyanakkor meg tudja győzni őket arról, hogy tegyenek egy próbát a borral. Többen kiemelik, hogy mennyire fontos szerepet játszik a vendégek döntésében az ár. Szerencsére a bikavér itt is jól teljesít, a 3-4 eurós poharankénti árat a vendégek nem élik meg kockázatként, és az így kapott élményt még nagyobbnak érzik.
Azt is kiemelik, hogy a házasítás a kékfrankosalap miatt általában jól párosítható ételekkel, ami ugyancsak a pozitív élményt erősíti. Változatos fogások ajánlhatóak a bikavérhez a vörös húsok közül, mangalica- és vaddisznószűz, borjú és bárányfartő is szerepel a javasolt alapanyagok között. Ezek mellé sütőtököt, zöldlencsét, édesburgonya-pürét, kápiapaprika-krémet és ördögszekérgombát is párosíthatnak a konyhák. Jól látszik, hogy a séfeknek is széles mozgásteret ad, ha ehhez a bortípushoz főzhetnek.
Ha pedig mi magunk is szeretnénk tudni, hogy melyik egri vagy szekszárdi bikavért szerezzük be a következő vacsoránkhoz, érdemes idén is ellátogatni a Corinthia Hotel Báltermébe 2018. március 2-án, az Eger-Szekszárd Bikavér Párbajra.
Belépőjegyek
Sétáló kóstoló – (18:00-21:00) 7.500,- Ft/db elővételben, 8.500,- Ft/db helyszínen.
VIP jegy – A VIP jegy kizárólag a 14:00-16:00 közötti szakmai kóstolóra szól, amelyen a vendéglétszám alacsonyabb, mint az esti időpontban. A nagyközönségnek szóló, esti kóstolóra nem lehet vele belépni. Ez a jegy kizárólag előzetes átutalással vásárolható meg. Ára: 8.500,-Ft/db
Mindkét jegy tartalmazza a kóstolópoharat.
Előzetes jegyvásárlás esetén utalását az alábbi számlaszámra küldheti a Szekszárdi Borvidék Kft. részére: 10300002-46412582-49020157
A befizetéssel egyidejűleg a szervezők kérik, hogy egy üzenetben szekszardborvidek@tolna.net e-mail címre mindenki küldje el az utaló számlához tartozó nevet és címet. A helyszínen, a rendezvény napján vehetitek át az utalásról kiállított számlát és a részvételhez szükséges karszalagot.
Előzetes jegyvásárlás személyesen kizárólag készpénzes fizetéssel
Budapesten
Dúzsi Budapest (Ráday utca 37.)
Pincekulcs Borkereskedés (Alkotás u. 37.)
St. Andrea Wine & Skybar recepció (hétfőtől péntekig 12-23 óráig, Deák Ferenc utca 3-5., +36303003930)
Szekszárdon
Szekszárd Borvidék Kft. (Táncsics u. 3.)
A rendezvény ideje alatt a helyszínen, a készlet erejéig jegyek korlátozott számban kaphatóak.
Információ: 74/673-709 és 0630/2355-160, e-mail: szekszardborvidek@tolna.net
(készült a sajtóközlemény alapján)