Blazsovszky Péter: Összefogás a magyar borokért

Blazsovszky Péter: Összefogás a magyar borokért

„Blazsovszky Péter vagyok és közel 10 évig voltam a Babel Budapest vezető sommelier-je. Segítségért fordulok hozzátok. A mostani helyzet az egész gasztronómiát tragikusan érinti, többek között nekem sincs március közepe óta munkahelyem. A magyar borkultúráért dolgozó szakemberként azonban most nem a saját, a kollégák vagy az éttermi szektor érdekében szeretnék szólni, hanem a magyar borászok számára szeretnék segítséget kérni, hiszen a számlákat senki sem tudja borokból befizetni. Ez a helyzet ugyanis őket is drasztikusan érinti. A vírus előtt olyan felszállóágban volt a magyar gasztronómia, hogy a csillagos ég sem volt elérhetetlen. Az országimázs részévé vált és ennek a felívelő folyamatnak bizony a magyar borok is szerves részei voltak. És itt nem a minden sarkon elérhető tömegcikkekre gondolok, hanem azokra, amik egyszeriek és utánozhatatlanok. Amelyik borok akár a magyar, akár a külföldi Michelin csillagos éttermekben képviselték méltón hazánkat és tettek minket föl újra a világ borászati térképére, vagy esetleg éppen elkerülték a „szakértői” figyelmünket, de amúgy méltóak lettek volna rá.

Segítsetek!! Vegyetek és ajándékozzatok magyar bort! Névnapra, születésnapra, hétfőre, keddre és ne csak egy palackkal! Ha van rá módotok, ajándékozzatok Karácsonyra egy egész kartonnal! Milyen nagyszerű is az, amikor egy nagyra tartott tétel életét követhetitek a féléves vagy éves palackbontással! Összegyűlhet a család, a baráti társaság és együtt tanulhat, játszhat, fejlődhet. Ezzel pedig azokat a magyar bortermelőket menthetitek meg, akik esetleg a túlélésért küzdenek.

Szerintem ez a helyzet nem csak a fizikai életünkről szól, hanem a saját borkultúránk túléléséről. Segítsük a saját kultúránkat! Vegyünk hazai bort és éljünk túl együtt!!

Köszönöm szépen!”

Szerző: Blazsovszky Péter

(Blazsovszky Péter, a WineArtCulture vendégszerzőjének két írása az oldalon ITT és ITT olvasható, illetve a vele készült interjúm ITT és ITT Érdemes Péter facebook oldalát is követni ITT, vagy megnézni ennek a felhívásnak a videó változatát ITT – szerk.)


Related Posts

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attilával ültem le egy kávé mellé, és ha a világot nem is váltottuk meg, de pár kényes téma szóba került: Tokaj, furmint, borstratégia, „botcsinálta” szakértők, és persze a kézművességet sem hagytuk szó nélkül. Attila tanulmányait Budapesten, Cambridge-ben és a Harvard Business School-on végezte. 2012-ben […]

Nyúlmájparfé Niko módra

Nyúlmájparfé Niko módra

Aki a facebookon követi az oldalt tudja, hogy új séf segíti a jövőben a munkámat. Niko Tähti, a finn származású séf jelenleg a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje, de dolgozott már Angliában, Hong Kongban, Libanonban és természetesen Finnországban. A borajánlatról most nem én gondoskodtam, hanem […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .