Bock Cuvée 2013

Bock Cuvée 2013

32 fok ide, 32 fok oda, én bizony most egy Bock Cuvée-t kóstoltam. Tudom, nem éppen nyári bor, de pár napja csevapcsicsát grilleztem a kertben és ilyenkor szokásom felbontani egy-két üveg bort. Bár ami azt illeti, szerintem a csevapcsicsa sörrel az igazi. No, meg friss kenyérrel és mustárral, úgy, ahogyan Kolozsváron, az ócskapiacon, azaz az „Ószeren” kapható. Aki még nem járt arra, keresse fel, még akkor is, ha a hangulata már nem teljesen a régi, és ha már ott jártok, néhány dolgot ne felejtsetek el: alkudozni, alkudozni, majd a vásár végén kiválasztani a sistergő rácsról a megfelelő mennyiségű „mititei”-t is (így nevezik a csevapcsicsát odaát).

A 2013-as Bock Cuvée bordeaux-i típusú házasítás melynek gerincét (60%) a cabernet sauvignon adja, hozzá pedig társul cabernet franc (30%) és kevés merlot (10%). Rusztikus, vastag bor, sok tanninnal, magas alkohollal, és a hordóhasználat is markánsabb. Mély színintenzitás, illatában pörkölési aromák, túlérett és aszalt fekete bogyós gyümölcsök, dohány, étcsokoládé, kávé kiegészítve füstös és bőrös karakterrel is. Kóstolva édes fűszerek, túlérett gyümölcsök, melegség, tüzesség, étcsokoládé, feketebors, kávé lecsengésében paprika. Érdemes dekantálni vagy hagyni neki időt a pohárban. Tagadhatatlanul Bock bor, de kicsit hiányolom a fineszességet és lágyságot. 6+


Related Posts

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attilával ültem le egy kávé mellé, és ha a világot nem is váltottuk meg, de pár kényes téma szóba került: Tokaj, furmint, borstratégia, „botcsinálta” szakértők, és persze a kézművességet sem hagytuk szó nélkül. Attila tanulmányait Budapesten, Cambridge-ben és a Harvard Business School-on végezte. 2012-ben […]

Kovács Tamás: Ne a gumimatrac és a lubickolás legyen a Balaton fő üzenete

Kovács Tamás: Ne a gumimatrac és a lubickolás legyen a Balaton fő üzenete

Az alacsony felvásárlási árak miatt sokan felhagynak a szőlőtermeléssel, így vannak olyan falvak a Balaton körül, ahol teljesen megszűnt a szőlőtermelés. Sajnos nincs értéke a szőlőnek, és ez egy komoly probléma jelenleg Magyarországon. A múltkori Csapody Balázzsal készített interjúm után ismét a Balaton a főtéma: […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .