Bor
post-authorNémeti Sándor
2018. augusztus 22.

Bock Cuvée 2013

post

32 fok ide, 32 fok oda, én bizony most egy Bock Cuvée-t kóstoltam. Tudom, nem éppen nyári bor, de pár napja csevapcsicsát grilleztem a kertben és ilyenkor szokásom felbontani egy-két üveg bort. Bár ami azt illeti, szerintem a csevapcsicsa sörrel az igazi. No, meg friss kenyérrel és mustárral, úgy, ahogyan Kolozsváron, az ócskapiacon, azaz az „Ószeren” kapható. Aki még nem járt arra, keresse fel, még akkor is, ha a hangulata már nem teljesen a régi, és ha már ott jártok, néhány dolgot ne felejtsetek el: alkudozni, alkudozni, majd a vásár végén kiválasztani a sistergő rácsról a megfelelő mennyiségű „mititei”-t is (így nevezik a csevapcsicsát odaát).

A 2013-as Bock Cuvée bordeaux-i típusú házasítás melynek gerincét (60%) a cabernet sauvignon adja, hozzá pedig társul cabernet franc (30%) és kevés merlot (10%). Rusztikus, vastag bor, sok tanninnal, magas alkohollal, és a hordóhasználat is markánsabb. Mély színintenzitás, illatában pörkölési aromák, túlérett és aszalt fekete bogyós gyümölcsök, dohány, étcsokoládé, kávé kiegészítve füstös és bőrös karakterrel is. Kóstolva édes fűszerek, túlérett gyümölcsök, melegség, tüzesség, étcsokoládé, feketebors, kávé lecsengésében paprika. Érdemes dekantálni vagy hagyni neki időt a pohárban. Tagadhatatlanul Bock bor, de kicsit hiányolom a fineszességet és lágyságot. 88 pont

Ez is érdekelhet

Borturizmus
Bor interjú
Gasztronómia

Tapsifüles furminttal

2020. július 07.
Hírek - programok
Gasztronómia
Borturizmus
Bor teszt-értékelés

Küldj egy üzenetet!