Bocor Pince

Bocor Pince

A szállásadással is foglalkozó villányi Bocor Pince története 2013-ban, 1 hektár terület megvásárlásával kezdődött. Bár nem sok információval rendelkezem róluk, annyit viszont sikerült kinyomoznom, hogy 2016-tól már 3,5 hektáron gazdálkodnak, illetve cabernet sauvignon-ból van a legnagyobb területük. Egyébként a Bocor Pince szeret kísérletezni, erre jó példa a szokatlan sauvignon blanc-chardonnay házasításuk is. A pincészet borai egy barátom révén kerültek hozzám, elsősorban véleményezésre, de ha már így alakult, gondoltam, írok néhány sort a borokról.

Bocor Pince Sauvignon Blanc-Chardonnay 2019

Tiszta és üde aromajegyei elsősorban a citrusok frissességére épít, de a sauvignon blanc-ra jellemző bodza is feltűnik, amihez társul zöldalma és szőlőlé is. Kóstolva nem túl bonyolult szerkezet, inkább direkt, mintsem széles és részletes. Ízjegyeiben éretlen citrusok és elvétve némi fehér húsú gyümölcsök, lecsengésében zavaró kesernye. Szóda, két jégkocka és pár mentalevél hozzáadásával a nyári melegben viszont jól eshet. 4p-, azaz a százas pontrendszerben 80 pont a jutalma.

Bocor Pince Rosé 2019

Közepes intenzitású, kicsivel mélyebb lélegzetű, illatában cukrozott- és főtt eper, kis púderesség, ringlóhéj. Kóstolva enyhén lusta, a korty számomra kicsit puha, közepéből pedig hiányzik a vitalitás és a tartalom. 4p-

Bocor Pince Cabernet Franc 2016

Közepes intenzitású illat, megfelelő súllyal és lezserséggel. Aromajegyeiben szilva, datolya, szentjánoskenyérfa, érett piros bogyós gyümölcsök, feketebors, szeder, tejcsokoládé és vanília. Kóstolva kellemes fanyarság, könnyedebb test, szerkezetileg nem túl összetett, de korrekt gasztrobor. 5p+

Bocor Pince Cabernet Sauvignon 2018

Érett szín, téglavörös szélekkel, aromajegyei, bár egy 2008-as borról beszélünk, meglepően kevésbé friss gyümölcsöket mutatnak. Sokkal inkább a sonka, avar, animalitás, lekvárba hajló gyümölcsök, főként szilva és eper, barna csiperkegomba, mazsola, gyógynövények, cédrus, pirított piros fűszerpaprika fedezhetőek fel benne. Kóstolva a tannin szemcsés, nem egy szépen kidolgozott bor, amiből nem csak a gyümölcsök, hanem az elegancia és a kifinomultság is hiányzik. 5p- 

Bocor Pince Cabernet Sauvignon 2017

Megjelenésében és aromajegyeiben is frissebb a 2018-os társához képest, így dinamikusabb, és több fűszerekkel és frissebb gyümölcsökkel is bír. Az enyhe likőrös jegyei mellett melegség árad az illatból, amihez erdei fekete gyümölcsök, karácsonyi fűszerek, avar, érett szilva, feketebors, vanília és foszfor is társul. Kóstolva kicsit tüzes, a 2018-ashoz képest szebb és érettebb tanninokkal, de ezzel együtt is tapadó érzést ad. Ízében elsősorban meggy, lédús cseresznye és fekete ribizli. Kellemes, jó ivású, közepes testű és lecsengésű villányi bor. 6p-

Szerző: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője


Related Posts

Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

Jó kis programot szervezett május 5-re Bock József és managementje, amelyre én is kaptam meghívást. A Dűlőről-dűlőre exkluzív eseményről, amint lesz egy kis időm majd természetesen beszámolok, de addig IDE kattintva láthattok néhány fotót. A közel hatórás program lezárásaként a Bock Óbor Étteremben pedig egy […]

Ipacs Szabó István – „Az ember itt megérti, hogy a szőlő és a bor képes a lelket felemelni”

Ipacs Szabó István – „Az ember itt megérti, hogy a szőlő és a bor képes a lelket felemelni”

Április 2.-án került megrendezésre az Aba-Novák Kulturális Központban a III. Szolnoki Bor-és Pezsgőmustra, ahol a Szolnoki Borkör szervezésében 30 borászat, 150 szabadon kóstolható borral és pezsgővel várta a látogatókat. A szakmai partner találkozóból már nyilvános rendezvénnyé avanzsált sétáló kóstoló, láthatóan évről évre fejlődik: határozottabb célokkal […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..