Bor gondolatok
Az egyik legjobb magyar kékfrankos
Takler Borbirtok – Szekszárd és Magyarország egyik legismertebb pincészetét, valamint a Takler borokat talán senkinek sem kell bemutatni, viszont azt már kevesebben tudják – ahogyan egy korábban Takler Andrással a Figyelő számára készített interjúmban is [...]
A badacsonyi pince, amelynek Nagy Imre is vendége volt
A Sipos Borház, mint olvasható az oldalukon, az első badacsonyi magánpincészetek között nyitotta meg kapuit. A 7 hektáros badacsonyi garázsborászatban a borokért Sipos Balázs Tihamér, az alapító fia és Altinger Krisztián borász felel. A Sipos-családban a [...]
Syrah, Vámos Attila módra
Vámos Attila boraival kapcsolatban megszokhattuk, hogy valami formabontó, különlegességgel találkozunk. Nincs ez másképpen most sem. Álljon itt egy rövid idézet egy korábbi, az oldalon megjelent vele készített interjúból: „Akinek nincs múltja, annak se jelene, se [...]
Formabontó furmint Tokaj egyik leghíresebb dűlőjéről
A 2014-es évjáratú Trifecta Gran Reserva 1820 tétele egy formabontó furmint, ami vakon kóstolva akár egy száraz szamorodnira is hasonlít. Izgalmas, rendkívüli paraméterek jellemzik, olyan, mint a hársméz bor formájában. Szinte kortalan! De még mielőtt [...]
Könnyed elegancia Neszmélyről
Mint erről már korábban is írtam, fehérbor kategóriában a Kamocsay Prémium Chardonnay 2019-es évjárata nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat, s ezzel a díj történetében első alkalommal került a díj [...]
A hónap felfedezése
A Lengyel Pincészetről még soha nem hallottam, és valószínűleg ez így is maradt volna, ha Konkoly Mihály nemzetközi borakadémikus, a WineArtCulture vendégszerzője nem juttat el hozzám egy palack feketeleánykát tőlük, hogy kikérje a véleményemet. Lengyel [...]