Ne sajnáljátok a pénzt, áldozzatok minőségi alapanyagokra. Nem kell sok: csak jó minőségű parmezán, rizottó rizs, alaplé, és kis türelem a konyhában. A rizottó egyszerű, laktató, és millió féle változatban készíthető. Például ITT egy régebbi receptet, a polipos fekete rizottónak az elkészítési módját találjátok meg. De még mielőtt rátérnék a mai receptre, szeretném nektek elmondani, hogy Niko Tahti, a WineArtCulture vendégséfje a Hong Kongban megrendezett Gourmet Young Master Chefs – Global 2017 versenyen világbajnok lett.
Hozzávalók (4 személyre)
Céklás rizottó
-
500 g friss cékla
-
2 evőkanál olívaolaj
-
20 g vaj
-
1 db vöröshagyma, finomra szeletelve
-
1 db fokhagyma, finomra szeletelve
-
250 g rizottó rizs
-
150 ml száraz fehérbor (célszerű azt használni, amit majd iszunk hozzá)
-
700 ml forró zöldségalaplé
-
100 g reszelt parmezán
Pisztáciakrém
-
1 dl pisztácia, megpucolva
-
1,5 dl joghurt
-
1,5 dl tejszín, 30%-os
-
1 db zselatinlap
-
1 evőkanál citromlé
-
só, bors
Savanyított édeskömény
-
0,5 dl ecet, 20%-os
-
1 dl cukor
-
1,5 dl víz
-
1 db édeskömény