Édeskömény-almaleves kacsamájas kalácsszendviccsel

Édeskömény-almaleves kacsamájas kalácsszendviccsel

Hozzávalók (4 személyre)

2 db alma megtisztítva, felkockázva

1 db édeskömény felaprítva

3 dl tej

3 evőkanál cukor vagy méz

30 dkg kacsamáj

1 fej hagyma felaprítva

5 dkg vaj

5 dkg húsos szalonna

1+1 dl tejszín

só, bors, zöldfűszerek

8 szelet édes kalács megpirítva

Elkészítés

Az almát és az édesköményt feltesszük főni vízben és a tejben. Amikor megpuhult, 1 dl tejszínnel dúsítjuk, sózzuk, cukrozzuk (vagy mézzel édesítjük).

Lepirítjuk egy edényben a szalonnát, majd hozzáadjuk a tisztított, aprított májat és a hagymát. 15 percig pároljuk, ízesítjük sóval, borssal és tetszőleges zöldfűszerrel (például rozmaringgal vagy kakukkfűvel). Hozzáöntjük a másik 1 dl tejszínt, és belemorzsoljuk a vajat.

További 10-15 percig pároljuk, majd botmixer segítségével összetörjük, és a megpirított, még meleg kalácsokra kanalazzuk. A szendvicsekkel tálaljuk a forró levest.

Recept: Kocsis Bálint

Fotó: Csigó Zita


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Füstölt lazacrózsák

Füstölt lazacrózsák

Hozzávalók (4 személyre) 25 dkg melegen füstölt lazac szeletek 60 dkg paszternák, tisztítva, aprítva 1 fej hagyma, aprítva 1 gerezd fokhagyma 1 rúd vanília 2 dl tejszín 10 dkg vaj 4 kk lazackaviár 1 kis csokor zöldborsó hajtás ehető virágok mix​ Elkészítés Egy edényben felolvasztjuk […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!