Először kerül megrendezésre a Budapesti Borbár Túra

Először kerül megrendezésre a Budapesti Borbár Túra

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai együttműködésével kerül megrendezésre 2016. június 8-án az első Budapesti Borbár Túra. Ezen az estén budapesti borbárok látják vendégül a huszonkét magyar borvidéket, kedvezményes kóstolást és találkozási lehetőséget kínálva a borászoknak és a borfogyasztóknak egyaránt.

„A magyar gasztronómia szerves része a gazdag, de sokak által még kevéssé ismert hazai borkultúra. A Budapesti Borbár Túra alkalmával egyfelől szeretnénk felhívni a figyelmet a színvonalas és széles borpalettával rendelkező borbárokra, másfelől célunk a hazai borturizmus népszerűsítése oly módon, hogy a csatlakozó borbárok egy-egy borvidéknek adnak otthont egy este erejéig. A kedvezménnyel kínált borvidéki borokon túl meghívott borászok, valamint turisztikai és gasztronómiai kiadványok segítenek megismerni a 22 magyar borvidéket és kedvet ébreszteni a borvidékre tett utazáshoz” – mondta el Szűcs-Balás Vera, a Budapest–Közép-Dunavidék régió marketingmenedzsere.

Mára már több mint húsz borbár működik a fővárosban, amelyeket mind kicsit más elképzelések mentén alakítottak ki, így eltérnek a borkínálatuk összeállításában, a gasztronómiai palettájukban és a belső terükben, hangulatukban is. Az első Budapesti Borbár Túrán a borkedvelők huszonkét helyszínt járhatnak végig. Aki június 8-án részt vesz az eseményen, különleges élményben lesz része. Minden egyes borbár vendégül lát egy-egy borvidéket, amelyet a területről érkező neves borászok képviselnek. A borászoktól megtudhatják a vidékre vonatkozó tudnivalókat, a rájuk jellemző borkultúra érdekességeit, sőt az aktuális vidék legalább három borát huszonkét százalék kedvezménnyel kóstolhatják meg az érdeklődők. A program célja, hogy minél többen kedvet kapjanak a nyári és őszi boros kalandtúrához, hazánk neves borvidékeinek felfedezéséhez, bebarangolásához.

Budapesti Borbár Túra 2016

Résztvevő borbárok és a borvidékek:
0,75 bistro – Szekszárd
Andante Borpatika – Eger
Cultivini Wine Gallery – Pannonhalma
DiVino Bazilika – Mór
DiVino Gozsdu – Etyek
Doblo Wine&Bar – Somló
DROP SHOP – Borbár / Wine Bar – Tokaj
ETAP – Bükk
Figula Borsarok (Addicted2Caffeine) – Balatonfüred-Csopak
Galéria12 kávézó – Balatonfelvidék
innio – Sopron
Judy’s Wine Bar – Tolna
Kadarka Bár – Hajós-Baja
Képzeld el – Mátra
Lumen Kávézó – Pécs
MOST Kortárs Bisztró – Neszmély
Oinos WineBar&Bistrot – Zala
Palack – Kunság
Pohárszék Bor & Kávé – Dél-Balaton
Szalonspicc Kávé És Borbár – Badacsony
VinoPiano-Borbár/Wine Bar – Csongrád
vinoWonka Csokoládé és Borbár – Villány

További információkat ezzel kapcsolatban az esemény honlapján vagy a Facebookon találtok.

(készült a sajtóközlemény alapján)Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .