Felszentelték a bor templomát a Bock Pincében

Felszentelték a bor templomát a Bock Pincében

Bock József kérésére a Villányi Református Egyházközség lelkipásztora és a villányi római katolikus plébános együtt szentelte fel a Bock borászat föld alatti birodalmának ékességét, a Körpince Kupolatermét szeptember másodikán. A jeles eseményt a világhírű Miklósa Erika koncertje zárta.

A különleges atmoszférájú, bontott téglából épült, föld alatt lévő kupolaterem rendszeresen ad otthont rendezvényeknek és koncerteknek, és bár a terem már néhány éve elkészült, Bock József mégis fontosnak tartotta, hogy az akár száz vendégnek is helyet adó, hat pilléres, kör alaprajzú termet „hivatalosan” is felszenteljék.

A Körpince építésze, a szekszárdi borászcsaládból származó Heimann Ferenc, akinek ódon hangulatú pincéi sokak körében népszerűek országszerte, sőt a határon túl is számos patinás, boltozatos borszentélyt tervezett. Heimann Ferenc szerint a színvonalasan megépített pince látványosság is, amely nemcsak helyszínt, de hátteret, hangulatot is ad a kóstoláshoz.

„Aki ide belép, csak jó emlékkel távozzon, és azzal az üzenettel, hogy Isten szeret és irgalmas” – mondta Darnai Ágoston katolikus lelkipásztor. Kecskés Márta református lelkész azt hangsúlyozta, hogy „az épület kövekből áll, de az emberi lelkek töltik meg élettel.” Bock József szerint a sikernek csak egy kulcsa van: a sok munka. Igen ám, csakhogy isteni rendelvény a munka utáni pihenés is, amihez szükségesek az ünnepek, amikor az emberek megállhatnak egy pillanatra, és felüdülhetnek. A Bock Borászat kupolaterme ilyen ünnepi hely kíván lenni, ahol a borszerető emberek megpihenhetnek, és hálát adhatnak – akár a szép borokért is.

Bock József
Bock József

Az ünnepi vacsorával és borkóstolóval kísért estet a Bock Pince visszatérő vendége és fellépője, Miklósa Erika operaénekes, valamint Harazdy Miklós zongoraművész és a Virtuózok idei nyertese, Kökény Tamás koncertje zárta. A vendégek a felszentelt kupolateremben az est „bor fővédnökével”, a Bock Pince Capella borának 2008-as évjáratával koccintottak a jeles esemény tiszteletére.

(Fotó: Bergics Balázs)

 


Related Posts

Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

Jó kis programot szervezett május 5-re Bock József és managementje, amelyre én is kaptam meghívást. A Dűlőről-dűlőre exkluzív eseményről, amint lesz egy kis időm majd természetesen beszámolok, de addig IDE kattintva láthattok néhány fotót. A közel hatórás program lezárásaként a Bock Óbor Étteremben pedig egy […]

Ipacs Szabó István – „Az ember itt megérti, hogy a szőlő és a bor képes a lelket felemelni”

Ipacs Szabó István – „Az ember itt megérti, hogy a szőlő és a bor képes a lelket felemelni”

Április 2.-án került megrendezésre az Aba-Novák Kulturális Központban a III. Szolnoki Bor-és Pezsgőmustra, ahol a Szolnoki Borkör szervezésében 30 borászat, 150 szabadon kóstolható borral és pezsgővel várta a látogatókat. A szakmai partner találkozóból már nyilvános rendezvénnyé avanzsált sétáló kóstoló, láthatóan évről évre fejlődik: határozottabb célokkal […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .