A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon egyszerű: mindenből a legjobbat. Elkötelezett hívei a lokalitásnak, ennek érdekében folyamatosan kutatják a legjobb hazai alapanyagokat és helyi termelőket, amit pedig lehet, házilag készítenek, mindezt annak érdekében, hogy a vendégeik számára a gasztronómiai élmény valóban különleges és maradandó legyen. Séfjük, Amrein Csaba már 22 éve vezeti az étterem konyháját, nyomon követi a nemzetközi gasztronómiai trendeket és rendszeresen vesz részt hazai és külföldi továbbképzéseken. A Villa Medici Étterem sikere egyszerű: első osztályú nyersanyagok, magas szintű felszolgálás és szakmaszeretet.
A “Magyarország meghatározó éttermei és séfjei” sorozat következő állomása, recepttel és borajánlattal a Villa Medici Étterem.
Fogasfilé mángoldrizottóval, édesvízi garnélával
Hozzávalók (4 személyre)
-
600 g fogasfilé
-
4 db édesvízi garnéla
-
500 g rizottó rizs
-
1 csokor színes mángold
-
100 g parmezán
-
150 g vaj
-
200 ml olívaolaj
-
100 ml fehérbor
-
100 g só
-
100 ml Pernod (ánizslikőr)
-
100 g színes bébirépa
1 thought on “Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra”