Csak szólok: hamarosan visszatér a nyár. Így a melegre való tekintettel következzen most egy olyan recept, amelyhez maximum három percet kell tölteni a konyhában. Nem mellesleg reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is tökéletes választás.
Hozzávalók (4 személyre)
-
300 g füstölt lazac
-
100 g kecskesajt
-
bio citrom
-
vegyes saláta, csírák
-
tejszín, ízlés szerint
-
só, bors
Elkészítés
A kecskesajtot ízlés szerinti mennyiségű citromlével, sóval, borssal, reszelt citromhéjjal és egy kevés tejszínnel krémesre keverjük, majd a lazaccal és a kiegészítőkkel tálaljuk. Opcionálisan kenyér-chipset és sült koktél paradicsomot is használhatunk díszítésre.
Borajánlat
Sauska Rozé 2016
Stabilan hozza minden évben azt, amit egy jól iható rozétól elvárunk: frissességet, gyümölcsösséget, kis mélységet, arányos szerkezetet és némi CO2-őt. Biztos kézzel vehetjük le az üzletek polcairól, a lazac mellé tökéletes választás.
Recept: Sebestyén Péter
Borajánlat: NOREPLIKA