Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2017. április 07.

Füstölt lazacrózsák

post

Hozzávalók (4 személyre)

  • 25 dkg melegen füstölt lazac szeletek

  • 60 dkg paszternák, tisztítva, aprítva

  • 1 fej hagyma, aprítva

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 rúd vanília

  • 2 dl tejszín

  • 10 dkg vaj

  • 4 kk lazackaviár

  • 1 kis csokor zöldborsó hajtás

  • ehető virágok mix​

Elkészítés

Egy edényben felolvasztjuk a vajat és azon lepároljuk  az aprított vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk az aprított paszternákot és felengedjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.

Puhára főzzük, hozzáadjuk a sót, a vanília kikapart magjait és a tejszínt.

Botmixer segítségével pürésítjük és félretesszük hűlni.

Tálaláskor a krémre helyezzük a rózsákra csavart lazacfilét és a kaviárt, majd a zöldborsóhajtásokkal és az ehető virágokkal díszítjük.

Borajánlat

Szarka Pince Mád Furmint 2015

A Dancka és a Juharos dűlők furmintjának házasítása, tartályos spontán erjesztés 18 °C-on, majd 2 hónapos hordós érlelés. Tiszta, bonyodalomtól mentes, korrekt és nagyon jól iható bor. Illatában némi fehérhúsú gyümölcsök, hordófűszerek, vanilía, kóstolva feszes, szikár szerkezet és magasabb alkohol jellemzik. A fának kell még kis idő, hogy szépen beépüljön a bor szerkezetébe, így néhány hónap múlva még szebb formát is mutathat.

Recept: Kocsis Bálint

Borajánlat: Németi Sándor

Fotók: Kustom Digital

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!