Receptek

Gasztro receptek

  • Tejszínes garnéla

Fehérboros tejszínes lazacos garnéla

12:45|0 hozzászólás

A múltkori serpenyős süllő recept után következzen ismét egy olyan étel, aminek elkészítése bruttó 20 percet vesz igénybe. Ráadásul minden [...]

  • süllő recept

Serpenyős süllő zöldségekkel

10:16|0 hozzászólás

Serpenyős süllő zöldségekkel – egyszerű elkészíteni, finom és mutatós. Nem mellesleg a fogyókúrázók is bátran ehetik, az előkészítési folyamatokkal együtt [...]

  • Kacsacomb sült kacsamájjal

Kacsacomb sült kacsamájjal, egyszerűen tökéletes

20:00|0 hozzászólás

A Degenfeld Mária grófnő, illetve férje, Dr. Thomas Lindner tulajdonában lévő Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszállóról már több alkalommal is [...]

  • Citromkoch desszert

Császári Citromkoch – Európa egyik legrégebbi desszertje

14:53|0 hozzászólás

A Császári Citromkoch – mint olvasható a nemrég megjelent Ételek a prímási asztalról című szakácskönyvben – az Európa legrégebbi desszertjei közé [...]

  • Borjúkaraj recept

Borjúkaraj tejszínes sütőtökkrémmel

08:19|0 hozzászólás

A sütőtök olcsó, finom, laktató, vitaminokban gazdag, egészséges, és sokoldalúan felhasználható a konyhában. Lehet belőle levest, krémet, süteményt, levárt és [...]

  • szarvasgerinc paszternákpürével

Vajpuha szarvasgerinc paszternákpürével

11:40|0 hozzászólás

A világszerte nagy népszerűségnek örvendő vadhús, mint arról egy korábbi recept alkalmával már írtam, hazánkban sajnos felhasználás szempontjából már az [...]

  • szarvaspörkölt

Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával és csokoládéval

13:33|0 hozzászólás

Számos érv szól a vadhús fogyasztása mellett, ehhez képest a legtöbb magyar háztartásban mégis csak nagyon ritkán kerül az asztalra. [...]

  • vaddisznó karaj

Vaddisznó karaj sült zöldségekkel

14:28|0 hozzászólás

Bár a vadhús évszázadokon keresztül különleges helyet foglalt el a magyar étkezési kultúrában, s jelenleg is 10 ezer tonna vadhús [...]