Itt egy tutti házi gyümölcsös lepény recept

Itt egy tutti házi gyümölcsös lepény recept

Az egyik oka, amiért szeretem ezt a desszertet az, hogy számtalan variációban, különböző gyümölcsök felhasználásával lehet gyorsan és egyszerűen elkészíteni, akár rohanós hétköznapokon is. Friss gyümölccsel az igazi, de ennek hiányában fagyasztott gyümölcsök felhasználásával is kiváló eredményeket érünk el. Én most áfonyát és meggyet használtam, és olyan finomra sikeredett, hogy két nap leforgása alatt nyoma veszett egy egész adagnak.

Gyümölcsös lepény

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt (rétesliszt)
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 5 db tojás
  • ¾ sütőpor
  • ízlés szerint gyümölcsök

Elkészítési mód:

A porcukrot a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, végül a lisztet a hozzákevert sütőporral és az étkezési keményítőt. Sütőpapírral kibélelt sütőformába rakjuk, elegyengetjük, majd belenyomkodjuk a gyümölcsöt. 160 fokos előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Szerző, recept és fotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..